Вчені встановили, як алкоголь впливає на ріст м’язів

Вчені встановили, як алкоголь впливає на ріст м'язів

Існує загальна угода серед фахівців з фітнесу та здорового способу життя про те, що вживання спиртних напоїв може негативно впливати на процес нарощування м’язової маси та досягнення спортивних цілей.

Спиртні напої можуть негативно впливати на обмін речовин та знижувати синтез білка в організмі. Білок необхідний для зростання та відновлення м’язів після тренувань. Споживання алкоголю може знизити швидкість синтезу білка та уповільнити процес відновлення м’язових тканин.

Фахівці провели дослідження, під час якого восьми фізично активним чоловікам було запропоновано за три години після тренування випити сім пляшок пива. Виявилося, що у всіх синтез м’язового білка, який допомагає організму наростити м’язову масу, різко зменшився у порівнянні з тими днями, коли учасники не пили алкоголь після фізичних занять.

Проте проведений експеримент не дозволив визначити, як помірне споживання алкоголю, у кількості близько двох сортів пива, впливає на зростання м’язів. Щоб це зрозуміти, експерти проаналізували стан печінки після споживання алкоголю. Виявилося, що вживання двох сортів пива не уповільнює швидкість синтезу білка в печінці. А ось вживання п’яти й більше сортів пива негативно вливає на функціональність печінки.

Фахівцям не вдалося встановити верхню межу безпечного вживання спиртних напоїв. Тому тим, хто хоче досягти ефективних результатів у ході тренувань, вони рекомендують мінімізувати приймання алкоголю.

Крім того, алкоголь може викликати зневоднення організму, що також може негативно позначитися на продуктивності у тренуваннях та загальному здоров’ї. Він також може збільшити ризик розвитку травматизму та знизити концентрацію уваги, що може бути небезпечним при виконанні вправ у спортзалі.

Експерти рекомендують вживати достатню кількість води для гідратації організму, а також дотримуватися здорової та збалансованої дієти, багатої на білки, вуглеводи та інші поживні речовини, необхідні для підтримки здоров’я та зростання м’язів.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама