Вживання молока може викликати акне

Вживання молока може викликати акне

Чи є знежирене доброю його заміною?

44% хлопчиків страждали на прищі

Інститут харчування Польщі рекомендує, щоб добова кількість молока та молочних продуктів у раціоні людини становила 2–3 порції. Однак ряд досліджень показують, що споживання цього продукту пов’язане з більш частим виникненням вугрової висипки, акне. А у багатьох людей воно може негативно позначитися на стані шкіри, сприяючи затиканню пір та надмірної активності сальних залоз.

Так, вчені з Гарвардської школи громадської охорони здоров’я (США) провели експеримент за участю понад 47 тисяч жінок. Як виявилось, споживання коров’ячого молока в період статевого дозрівання пов’язане з акне. Підлітки, які випивали не менше 2 склянок молока на день, на 44% частіше хворіли на прищі, ніж інші.

В іншому дослідженні понад 4 000 хлопчиків у віці 9–15 років відповіли на питання про дієту. Виявилося, що у тих, хто пив молоко, найчастіше були прищі. Тому, якщо у вас проблеми зі шкірою та ви п’єте молоко, варто поспостерігати за шкірою після виключення цього напою з раціону.

Приводить до затикання пір

Можна припустити, що оскільки молоко сприяє появі прищів, його продукти, такі як сир, йогурт, вершки будуть аналогічні.

Передбачається, що причиною несприятливого впливу молока на шкіру є вміст в ньому гормонів та інших біологічно активних сполук. Особлива увага приділяється фактору зростання ІФР–1, що присутній у молочних продуктах, який стимулює вироблення шкірного сала, призводить до розширення та затикання пор шкіри. Інгредієнти, що містяться у молоці, можуть сприяти запаленню в організмі. Молоко та продукти з нього значно збільшують вироблення інсуліну, що також сприяє утворенню вугрового висипу. Вони також можуть містити гормони, такі як стероїди та тестостерон, зв’язок яких з акне було підтверджено у наукових дослідженнях.

Є альтернатива

Якщо ви забезпечуєте свій організм кальцієм із джерел, відмінних від молока, то соєве молоко стане для вас гарною альтернативою. Однак будьте обережні із вмістом цукру. Вибирайте ті, які є несолодкими та без штучних добавок. Вживання рослинного молока замість коров’ячого дасть вам гарний шанс покращити стан шкіри та зменшити акне. Такий напій легко може замінити коров’яче молоко у млинцях або каші.

Заміна жирного коров’ячого молока знежиреним навряд чи розв’яжуть проблему акне. Відповідно до досліджень, незалежно від вмісту жиру, вживання молока може призвести до акне. Є навіть докази того, що знежирене молоко посилює проблему більше, ніж жирне, тому що воно містить менше естрогену для запобігання проривам.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама