Як не допустити утворення зморшок навколо губ за допомогою народних засобів

Як не допустити утворення зморшок навколо губ за допомогою народних засобів

Зморшки над верхньою губою, що нагадують дрібні лінії, отримали назву «штрих-код» через схожість із ним. Офіційно вони називаються вертикальні пероральні лінії чи зморшки.

Зморшки «штрих-код» зазвичай виникають через втрату пружності шкіри в області верхньої губи, що може бути викликане старінням, тривалим впливом сонячних променів, курінням, а також мімічною активністю, такою як багаторазові рухи губ.

Зморшки довкола губ з’являються навіть у молодих жінок. Це пов’язано з тим, що ця область навколо рота дуже чутлива. На неї впливають шкідливі звички (нікотин, алкоголь), а також надмірна дія сонячного світла, дієта з низьким вмістом фруктів та овочів, зневоднення.

Ті, хто не хоче скористатися радикальними косметологічними засобами, такими як філери, ботулінічний токсин та інші, можуть використовувати більш м’який підхід. Так, підтримати губи можна, зволожуючи їх какао-олією, що містить поживні та заспокійливі активні інгредієнти. Вдень добре захищати шкіру обличчя протисонцевим кремом. А ввечері зволожити цю зону обличчя за допомогою олій (мигдальної, рожевої).

Допоможе також гімнастика обличчя, яку необхідно проводити двічі на день. Наприклад, можна виконати таку вправу: скласти губи у формі поцілунку та утримувати їх у такому положенні протягом кількох секунд, а потім розслабити м’язи обличчя. Потрібно повторити десять разів.

Також допоможуть маски навколо зморщок, приготовані за рецептом бабусь.

Медово-цукрова маска. Мед стимулює регенерацію шкіри та інтенсивно відновлює пошкоджені тканини, а цукор є природним скрабом. Змішайте мед із цукром, нанесіть на зону навколо губ і залиште на 15 хв.

Маска алое вера. Гель алое вера має ліфтинговий ефект: він зміцнює шкіру і вирівнює тон обличчя. Сік алое змішайте з медом, нанесіть на зону обличчя на 20 хвилин, після чого змийте теплою водою.

Маска з авокадо та меду. Авокадо збільшує вироблення колагену та інтенсивно зволожує шкіру, а мед — розгладжує зморшки. Змішайте інгредієнти та нанесіть на зону рота 20 хв.

Маска з рицинової олії. Касторова олія має важливі ліфтингові властивості. Для приготування маски додайте в рицинову олію 1 ч. л. молока та кілька крапель рожевого масла. Отриманим складом змастіть зону обличчя, залиште на 10 хвилин, після чого змийте.

Експерти також радять робити масаж губ за допомогою ефірних олій. Також допоможуть компреси із зеленим чаєм. Він багатий на антиоксиданти та може уповільнити процес старіння. Крім того, здоровий спосіб життя допоможе зберегти довше молодість не тільки шкіри, а й всього організму.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама