Як за 30 хвилин знизити ризик розвитку деменції на 57%

Як за 30 хвилин знизити ризик розвитку деменції на 57%

Вважається, що для підтримки здоров’я необхідно робити 10 000 кроків на день. Деякі експерти стверджують, що навіть нижча кількість кроків, 7000–8000 кроків на день, може мати не меншу користь. Головне — включати у свою повсякденну активність регулярну фізичну активність. Вчених зацікавило, скільки кроків треба робити щодня, щоб запобігти розвитку деменції.

Згідно з дослідженнями, опублікованими у виданні JAMA Neurology, виконання від 3800 до 9800 кроків щодня може знизити ризик розвитку деменції. Навіть якщо щодня робити найменшу вказану кількість кроків (3800), то це може знизити ризик розвитку старечого недоумства на 25%.

Вчені сім років спостерігали за 78 000 добровольцями віком від 40 до 79 років. Всі вони носили акселерометр на зап’ясті. Фахівці зафіксували результати до початку дослідження та після його закінчення. Були також враховані різні провокаційні фактори, такі як безсоння, наявність хронічних захворювань, постійне приймання ліків тощо.

Як показали результати, виконання 10 000 кроків на день є оптимальним для зниження ризику деменції. При цьому, на думку вчених, найкращих результатів досягли люди, які щодня ходили в дуже швидкому темпі.

  • Виконання 112 кроків за хвилину протягом пів години на день знижує ризик розвитку деменції на 62%. 
  • Виконання 40 кроків за хвилину щодня протягом пів години зменшує ризик деменції на 57%. Такого ж ефекту можна досягти, роблячи 6315 кроків за 30 хвилин.

Деменція часто проявляється з віком, але не є нормальною частиною старіння. Вона часто прогресує з часом, і її симптоми можуть стати важчими. Для профілактики цього захворювання лікарі радять дотримуватися здорового способу життя: правильно харчуватися, бути фізично активними та не зловживати згубними звичками, такими як нікотин та алкоголь.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама