Як за допомогою домашніх засобів вилікувати шкірний висип

Як за допомогою домашніх засобів вилікувати шкірний висип

Висип на шкірі —  це зміна зовнішнього вигляду шкірного покриву, яка може виявлятися у вигляді почервоніння, висипання, бульбашок, сверблячки та інших симптомів.

При краснусі — плями, при герпесі — пухирі

Найчастіше висипання локалізується на обличчі, декольте, грудях, животі, руках та ногах.

  • При псоріазі, лишайнику або вугрової хвороби висип має форму папул. При краснусі, скарлатині або кору — плям, а при віспі, що оперізує лишаї, та герпесі — пухирів.

Алергічна висипка проявляється невеликими червоними поразками, що зливаються в червоні плями. Її вираженість залежить від інтенсивності контакту з алергеном (укусу комахи, впливу рослинних або хімічних речовин тощо).

Необхідна консультація лікаря

Через різноманітність висипів, їх різних причин (від алергії та укусів комах до серйозних захворювань) та локалізації єдиного способу лікування не існує. Необхідно проконсультуватися з дерматологом чи алергологом.

Якщо лікар підозрює шкірну алергію, то він рекомендує зробити тести на алергію, щоб виявити алерген. Також у цьому випадку має призначити місцеві або пероральні антигістамінні препарати. Якщо висипка є одним із симптомів захворювання, наприклад кору, краснухи, віспи або скарлатини, то має бути проведене відповідне лікування.

Вівсянка зменшить свербіж

Висипання також може мати більш прозові причини, ніж інфекційне захворювання. Іноді вона може бути викликана стресом, пітницею або механічним роздратуванням. Як додаткове лікування можна використовувати домашні засоби.

Для полегшення симптомів висипу рекомендується ромашка. Достатньо приготувати настій, замочити у ньому тканину і нанести на шкіру.

Від сверблячки та почервоніння допоможе компрес із вівсянки. Жменю вівсяних пластівців відваріть у невеликій кількості води для отримання щільної маси. Охолодіть, покладіть на марлеву пов’язку і прикладіть до шкіри.

  • Можна у ванну додати 1 ст. л. харчову соду з вівсянкою, а потім прийняти водну процедуру.

Для висихання шкіри та запалення добре прикладати стебло алое вера.

Для підвищення імунітету можна використовувати різні трави: звіробій, нігтик, деревій, подорожник. Вони також допоможуть зменшити запалення, а іноді й зняти свербіж.

Реакція на народні засоби може відрізнятися у різних людей, і вони не завжди підходять для всіх типів висипу. Якщо симптоми не покращуються, а погіршуються чи з’являються інші, слід звернутися до лікаря для діагностики та медикаментозного лікування.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама