Як за допомогою харчової соди запобігти розвитку карієсу

Як за допомогою харчової соди запобігти розвитку карієсу

В Аюрведі, традиційній системі медицини, яка застосовується в Індії, чищення язика вважається важливою частиною ранкової гігієнічної процедури, яка називається «джихва содхана». Відповідно до цієї традиції, це допомагає не лише у догляді за порожниною рота, а й у підтримці загального здоров’я організму.

Запобігає розмноженню бактерій

Чищення язика є важливою частиною догляду за ротовою порожниною і рекомендується багатьма стоматологами в сучасній медицині. Процедура чищення язика призначена для видалення бактерій, відмерлих клітин та залишків їжі з поверхні язика, що може допомогти у підтримці здоров’я порожнини рота та запобіганні різноманітним проблемам, таким як карієс, пародонтит та неприємний запах з рота.

Вибирайте спеціальні щітки

Для чищення язика можна використовувати ручну зубну щітку з м’якою щетиною. В аюрведичній традиції використовуються спеціальні металеві сітки. Вони здатні ретельно очистити язик, не пошкоджуючи смакових рецепторів і не викликаючи блювотного рефлексу, який спрацьовує при чищенні зубною щіткою язика, особливо при наближенні до язичка. В аптеках сьогодні можна знайти спеціальні скребки, що очищають.

Як правильно чистити язик 

1. Спочатку почисть зуби, а потім перейдіть до язика. Рухи повинні йти від задньої частини язика до кінчика без тиску. Прополощіть рот і повторіть процедуру чотири-п’ять разів, поки язик не стане чистим.

2. Використовуйте спеціальні гелі для чищення язика. Вони мають тонкіший аромат, ніж зубні пасти, та легше переносяться.

3. Для приготування натурального гелю змішайте в рівних частинах харчову соду та сік алое вера. Додайте краплю лимонного соку і все перемішайте.

4. Традиційно язик чистять рано вранці, після пробудження, для усунення бактерій, які накопичуються на ньому протягом ночі.

Чищення язика є ефективним засобом підтримки гігієни порожнини рота, що підтверджують дослідження вчених.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама