Як за допомогою харчової соди запобігти розвитку карієсу

Як за допомогою харчової соди запобігти розвитку карієсу

В Аюрведі, традиційній системі медицини, яка застосовується в Індії, чищення язика вважається важливою частиною ранкової гігієнічної процедури, яка називається «джихва содхана». Відповідно до цієї традиції, це допомагає не лише у догляді за порожниною рота, а й у підтримці загального здоров’я організму.

Запобігає розмноженню бактерій

Чищення язика є важливою частиною догляду за ротовою порожниною і рекомендується багатьма стоматологами в сучасній медицині. Процедура чищення язика призначена для видалення бактерій, відмерлих клітин та залишків їжі з поверхні язика, що може допомогти у підтримці здоров’я порожнини рота та запобіганні різноманітним проблемам, таким як карієс, пародонтит та неприємний запах з рота.

Вибирайте спеціальні щітки

Для чищення язика можна використовувати ручну зубну щітку з м’якою щетиною. В аюрведичній традиції використовуються спеціальні металеві сітки. Вони здатні ретельно очистити язик, не пошкоджуючи смакових рецепторів і не викликаючи блювотного рефлексу, який спрацьовує при чищенні зубною щіткою язика, особливо при наближенні до язичка. В аптеках сьогодні можна знайти спеціальні скребки, що очищають.

Як правильно чистити язик 

1. Спочатку почисть зуби, а потім перейдіть до язика. Рухи повинні йти від задньої частини язика до кінчика без тиску. Прополощіть рот і повторіть процедуру чотири-п’ять разів, поки язик не стане чистим.

2. Використовуйте спеціальні гелі для чищення язика. Вони мають тонкіший аромат, ніж зубні пасти, та легше переносяться.

3. Для приготування натурального гелю змішайте в рівних частинах харчову соду та сік алое вера. Додайте краплю лимонного соку і все перемішайте.

4. Традиційно язик чистять рано вранці, після пробудження, для усунення бактерій, які накопичуються на ньому протягом ночі.

Чищення язика є ефективним засобом підтримки гігієни порожнини рота, що підтверджують дослідження вчених.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама