Якщо молочниця — це симптом ожиріння

Якщо молочниця — це симптом ожиріння

Існує чіткий зв’язок між зайвою вагою та кандидозом

Молочниця від солодкого

Молочниця — грибкове захворювання, що викликається дріжджами сімейства Candida, які природним чином виникають у кишківнику кожної людини. У здорових людей вони виконують безліч корисних функцій, наприклад, беруть участь у розщепленні цукрів. Але якщо імунітет ослаблений, відбувається неконтрольоване збільшення дріжджів, що призводить до кандидозу, або молочниці.

Серед найбільш поширених причин, що призводять до надмірного зростання дріжджів, лікарі називають зловживання цукром, особливо рафінованим, та алкоголем, ожиріння або навіть надмірну вагу.

Надлишок жирових відкладень призводить до збільшення секреції адипоцитокінів і, як наслідок, до порушень функціонування центру голоду та ситості. Оскільки огрядні люди відчувають потяг сильніше, вони з більшою ймовірністю тягнуться до солодких, жирних і сильно оброблених продуктів, які ще сильніше знижують кількість та ефективність кишкових бактерій роду Lactobacillus та Bifidobacterium. В результаті надмірна вага викликає кандидоз, а кандидоз ускладнює вихід з ожиріння.

Молочниця та дієта

Ефективне лікування кандидозу має бути спрямоване на відновлення правильного балансу кишкової флори. Крім застосування протигрибкових препаратів, варто також дотримуватися правильного харчування.

Дієта при лікуванні кандидозу спрямована на покращення функціонування кишківника шляхом обмеження продуктів, які є живильним середовищем для дріжджів. Це означає, що цукерки та солодощі мають бути виключені. Потрібно забезпечити організм харчовими волокнами. Клітковина не тільки регулює роботу кишківника (що сприяє схудненню), але й прискорює відновлення пошкоджених слизових оболонок, завдяки чому обмежує поширення дріжджів із кров’ю по всьому організму.

Грамотно складена дієта проти кандидозу та ожиріння повинна також включати добавки з пробіотиками (напр.: «Екобіол», «Пробіз», «Лаціум»). Також варто звернутися до натуральних лікувальних засобів, наприклад, трав.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Вчені назвали сорт шоколаду, який допоможе нормалізувати артеріальний тиск
Чорний шоколад містить велику кількість антиоксида...
Акупунктура пригнічує апетит і прискорює обмін речовин: вчені
Акупунктура — це методика, при якій невеликі голки...
Реклама