Зелений чай допомагає знизити рівень цукру в крові: дослідження

Зелений чай допомагає знизити рівень цукру в крові: дослідження

Зелений чай сприятливо впливає на організм людини. Вчені пояснюють це тим, що його листя містить поліфеноли, у тому числі катехіни, які є потужними антиоксидантами. Вони захищають клітини від пошкоджень вільними радикалами, що уповільнює процес старіння та знижує ризик розвитку багатьох захворювань, у тому числі серцево-судинних. Крім того, зелений чай покращує метаболізм та когнітивні функції, такі як пам’ять та увага.

Згідно з деякими дослідженнями, регулярне вживання зеленого чаю знижує ризик розвитку різних видів раку, включаючи рак молочної залози, легень та шлунка.

Дослідники Університету штату Огайо (США) вважають, що цей напій треба пити натще кожного дня, оскільки він допомагає знизити рівень цукру в крові та покращити функцію кишківника.

Такого висновку фахівці дійшли в ході дослідження. Усіх учасників експерименту вони поділили дві групи. Добровольці першої групи харчувалися звично. А другий — дотримувалася дієти, продукти якої були багаті на поліфенольні сполуки. Щодня протягом 28 днів їм доводилося вживати добавку, що містить висококонцентрований екстракт зеленого чаю (1 грам), в якому налічується 890 мг/л катехінів. Ці унікальні хімічні сполуки з групи поліфенолів мають антиоксидантну, гіпотензивну та протиракову дії.

Під час спостереження фахівці зосередилися на тому, як катехіни зеленого чаю впливають на ентерогепатичну вісь, фізіологічний та метаболічний зв’язок між кишківником та печінкою. Підтримка їх у рівновазі захищає від бактеріальних токсинів численні органи, зокрема і мозок. Як виявилося, в учасників, які приймали екстракт зеленого чаю, спостерігалося зниження рівня цукру в крові та покращення маркерів запалення кишківника.

Дослідження показало, що прийняття концентрованої дози екстракту зеленого чаю, особливо в поєднанні зі збалансованою дієтою, може мати величезні переваги, як для стану кишківника, так і для кардіометаболічного здоров’я.

Експерти наголошують, що користь від зеленого чаю залежить від його якості, методів приготування та загального способу життя людини. Помірне вживання зеленого чаю може зміцнити організм. А зловживання цим напоєм може викликати головний біль та безсоння.

Дослідження опубліковані в журналі Current Developments in Nutrition («Поточні зміни в галузі харчування»).

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама