«Золотий корінь» може замінити препарати для лікування діабету ІІ типу

«Золотий корінь» може замінити препарати для лікування діабету ІІ типу

Лікування цукрового діабету ІІ типу передбачає зміну способу життя: дотримання малокалорійної дієти, фізичну активність, нормалізацію ваги. Для зниження рівня цукру в крові лікарі таким хворих призначають приймання таких препаратів, як метформін.

Однак такі ліки мають побічні дії. Вони можуть спричинити діарею, біль у шлунку, метаболічний ацидоз і навіть захворювання нирок. Щоб цього уникнути та не допустити розвитку діабету, вчені Каліфорнійського університету (США) рекомендують приймати екстракт з кореня родіоли рожевої. Він допомагає знизити рівень цукру на крові.

Родіола рожева отримала свою другу назву «золотий корінь» завдяки кореневищу, яке має колір бронзи. Експерти встановили, що ця рослина належить до адаптогенів — речовин, які підвищують стійкість людини до стресів. Крім цього, родіола рожева перешкоджає появі депресії та вигоряння. І ось нещодавно американські дослідники встановили, що її корінь може бути ефективним при лікуванні діабету ІІ типу.

Проведене дослідження показало, що родіола рожева знижує рівень цукру в крові натще. Це покращує реакцію на ін’єкції інсуліну, модулює склад бактерій у шлунково-кишковому тракті та зменшує кілька біомаркерів запалення. Це призводить до зменшення рівня цукру в крові, що говорить про ефективність родіоли рожевої проти діабету ІІ типу. Проте необхідно провести додаткові дослідження. Це дозволить одержати новий ефективний препарат на рослинній основі для лікування діабету ІІ типу.

Вчені рекомендують дотримуватися здорового способу життя. Це допоможе підвищити ефективність застосовуваного екстракту та покращити самопочуття.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама