Трансжири підвищують ризик серцево-судинних захворювань до 20%

У Нью-Йорку діє заборона на використання штучних трансжирів у ресторанній їжі.

Трансжирні кислоти, що затикають артерії, — побічний продукт при виробництві синтетичних твердих жирів з рослинних олій. Вони підвищують ризик розвитку серцевих захворювань більше, ніж насичені жири, які колись вважалися найгіршим видом жирів.

У Європі серцево-судинні захворювання є першою причиною смертності. Щороку від них помирає 4,3 млн осіб, через що економіка ЄС втрачає більш ніж 192 млрд євро. При цьому щоденне споживання трансжирів у середньому становить 5,6 г, що підвищує ризик серцево-судинних захворювань до 20%.

Реклама
Ущелина хребта діагностується у кожного десятого
Тиждень Spina Bifida у Великобританії був присвяче...
Знайдено ферменти для отримання універсальної групи крові
Простий метод переливання крові з однієї групи в і...
Реклама
Лікування бронхіту без антибіотиків
Як вилікувати бронхіт без антибіотиківПоширені пит...
Антибіотики при бронхіті
Антибіотик при бронхіті — дієвий спосіб активної д...
Реклама
Кому не слід пити воду із лимоном
Дієтологи рекомендують починати ранок зі склянки в...
У якому віці не варто робити лазерну корекцію зору
Лазерна корекція зору, також відома як рефракційна...
Реклама