За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я...
Трансжири підвищують ризик серцево-судинних захворювань до 20%
У Нью-Йорку діє заборона на використання штучних трансжирів у ресторанній їжі.
Трансжирні кислоти, що затикають артерії, — побічний продукт при виробництві синтетичних твердих жирів з рослинних олій. Вони підвищують ризик розвитку серцевих захворювань більше, ніж насичені жири, які колись вважалися найгіршим видом жирів.
У Європі серцево-судинні захворювання є першою причиною смертності. Щороку від них помирає 4,3 млн осіб, через що економіка ЄС втрачає більш ніж 192 млрд євро. При цьому щоденне споживання трансжирів у середньому становить 5,6 г, що підвищує ризик серцево-судинних захворювань до 20%.
Реклама
28 лютого 1953 року вчені Кембридзького університе...
Реклама
Як правильно робити промивання при синуситіЯк і чи...
Чи проходить молочниця самаЩо треба зробити, щоб м...
Реклама
Реклама