Трансжири підвищують ризик серцево-судинних захворювань до 20%

У Нью-Йорку діє заборона на використання штучних трансжирів у ресторанній їжі.

Трансжирні кислоти, що затикають артерії, — побічний продукт при виробництві синтетичних твердих жирів з рослинних олій. Вони підвищують ризик розвитку серцевих захворювань більше, ніж насичені жири, які колись вважалися найгіршим видом жирів.

У Європі серцево-судинні захворювання є першою причиною смертності. Щороку від них помирає 4,3 млн осіб, через що економіка ЄС втрачає більш ніж 192 млрд євро. При цьому щоденне споживання трансжирів у середньому становить 5,6 г, що підвищує ризик серцево-судинних захворювань до 20%.

Реклама
Епідемія СНІДу тільки починається
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я...
Відкриття подвійної спіралі ДНК
28 лютого 1953 року вчені Кембридзького університе...
Реклама
Промивання носа при синуситі
Як правильно робити промивання при синуситіЯк і чи...
Чи може молочниця пройти сама
Чи проходить молочниця самаЩо треба зробити, щоб м...
Реклама
Реклама