4 простих способи очистити легені

4 простих способи очистити легені

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), забруднення повітря щороку спричиняє понад 4 млн смертей у всьому світі. Причина — небезпечні речовини, від яких важко захистити легені

Стан легеневої системи впливає на загальне самопочуття. Під час правильного процесу дихання усі клітини організму живляться, а органи функціонують. Але при контакті зі шкідливими речовинами в легенях починає накопичуватися слиз, що може спричинити утруднене дихання. Щоб цього не допустити, слід використовувати домашні засоби для очищення легень. Особливо вони будуть корисними для тих, хто входить до групи підвищеного ризику.

Подбати про стан легень необхідно:

  • курцям, у тому числі пасивним;
  • тим, хто проживає у забруднених районах;
  • пацієнтам, які страждають на хронічні захворювання легень, такі як астма, бронхіт, фіброз, алергія тощо;
  • тим, хто переніс COVID-19.

Парові інгаляції допомагають відкрити дихальні шляхи та позбутися слизу. Вдихання пари розслаблює легені та приносить полегшення.

  • Для приготування інгаляції поставте миску з гарячою водою, сядьте над нею, накрийте голову рушником та дихайте парою протягом 15 хв. Ефекти буде видно вже після процедури.

Зелений чай є джерелом багатьох антиоксидантів, які допомагають зменшити запалення у легенях. З’єднання, присутні у зеленому чаї, захищають від шкідливого впливу тютюнового диму.

Протизапальні продукти, такі як зелені листові овочі, куркума, оливки, морква, буряк, цибуля, горіхи, квасоля, сочевиця, зменшують прояв захворювань травної системи. Однак на час такої дієти слід відмовитися від солодкого, солоного, алкоголю, кави та білого хліба.

Дихальна гімнастика. Контрольований кашель   найкращий спосіб видалити слиз із легень.

Для виконання цієї вправи сядьте на стілець, розслабте руки, притисніть долоні до живота та повільно вдихніть. На видиху трохи натисніть руками на живіт, щоб спровокувати кашльовий рефлекс. Повторіть тричі.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Вчені назвали продукти, які можуть замінити гліцин
Гліцин є однією із 20 амінокислот, з яких будуютьс...
Вчені сказали, скільки води треба пити перед сном
Для нормального функціонування клітин, тканин та о...
Реклама