5 недорогих продуктів, які допоможуть уповільнити процес старіння

5 недорогих продуктів, які допоможуть уповільнити процес старіння

Правильне харчування може не тільки поліпшити самопочуття, а й уповільнити процес старіння. Для цього необхідно, щоб у раціоні були продукти, багаті на антиоксиданти, такі як овочі та фрукти, корисні жири Омега-3, пісний білок. На думку дієтологів, для цього зовсім не треба купувати дорогі продукти. Союзниками у боротьбі молодість стануть звичні продукти, які коштують недорого, а користь приносять величезну.

1. Брюссельська капуста зміцнює кістки

Брюссельська капуста містить сульфорафани, що дозволяє запобігти розвитку пухлин. Також у ній є мікроелементи, що надають очищувальну дію на організм, зміцнюють кісткову систему та імунітет, знижують рівень ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ), або «поганого» холестерину.

2. Курячі яйця для гарної шкіри

У курячих яйцях є залізо та біотин, або вітамін Н. Вони необхідні для підтримки красивої, гладкої шкіри та блискучого волосся. Крім того, вітамін Н підтримує процес метаболізму глюкози в печінці та відповідає за функціонування імунної та нервової систем.

3. Морква проти зморщок

Морква — джерело бета-каротину, або провітаміну А, який регенерує шкіру та запобігає появі зморщок. Бета-каротин також допомагає зберегти здоров’я очей. Тому частіше їжте морквину, бажано сиру.

4. Мандарини захищають клітини

Ці екзотичні плоди —  визнані чемпіони за кількістю вітамінів (А, Е, С та В) та мінералів (залізо, натрій, магній, калій). Вони зміцнюють імунітет та захищають організм від багатьох захворювань. Також у мандаринах є аскорбінова кислота, яка уповільнює процес деградації клітин, та нобілетин: він запобігає розвитку цукрового діабету та серцево-судинних захворювань.

5.  Насіння соняшнику продовжить молодість

Насіння соняшника містить лігнани, які діють як антиоксиданти та можуть захистити клітини від пошкоджень, спричинених вільними радикалами. Це може прискорити процес старіння та збільшити ризик розвитку різних захворювань.

Крім того, лігнани можуть сприятливо впливати на ендокринну систему. Тому додавання насіння соняшнику в раціон буде корисним для підтримки загального самопочуття та уповільнення процесу старіння.

• Додайте насіння соняшнику до щоденних страв, наприклад салатів.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама