Чи можна схуднути на банановій дієті

Чи можна схуднути на банановій дієті

Японський фармацевт Суміко Ватанабе розробила бананову дієту для свого нареченого Хітосі Ватанабе, щоб він зміг схуднути до їхнього одруження. Незважаючи на те, що таке харчування не підтверджено науковими дослідженнями, воно стало дуже популярним. Адже бананова дієта не передбачає відмови від улюблених страв та підрахунку калорій.

Більше фруктів та овочів

Згідно з цією дієтою, важливо на сніданок з’їсти один і більше бананів і випити теплу воду. Протягом дня можна їсти ці екзотичні плоди без обмежень. На обід та вечерю важливо обмежити надмірне споживання висококалорійних продуктів, замінивши їх овочами та фруктами. Також дозволяється рис.

Під забороною цукор. Передбачається, що банани та фрукти містять фруктозу. Поласувати ними можна у другій половині дня, проте такий десерт після вечері заборонено. Суміко Ватанабе рекомендує також уникати молочних продуктів та морозива.

Ще одне важливе правило — вечеряти до 20 години. До наступного ранку можна лише пити теплу воду.

Менше калорій

Ефективність цієї дієти, на думку Суміко Ватанабе, заснована на тривалості періоду спокою для шлунка та товстої кишки, з 20 години вечора до ранку.

— Банани містять калій та багато інших поживних речовин. Особливо корисні в них харчові волокна, які сприяють схуднення. Крім того, крохмаль, що міститься в них, діє як клітковина, що впливає на скорочення жирової тканини, — пояснює Суміко, цитує портал Green Me.

Багато лікарів і дієтологів вважають, що банани не сприяють схудненню. Однак обмеження калорій та підтримання здорового способу життя можуть призвести до втрати ваги.

Сон також відіграє в управлінні вагою. Недотримання нормального сну, тривалістю від 7 до 9 годин на добу, може впливати на гормональний баланс, у тому числі на рівні гормонів греліну та лептину, які регулюють почуття голоду та ситості. Це може призвести до збільшення апетиту і, як наслідок, до надмірного споживання їжі.

Таким чином, управління вагою зазвичай вимагає комплексного підходу, що включає збалансоване харчування, фізичну активність, контроль калорій і забезпечення достатнього сну. Банани можуть бути включені до раціону як частина здорового харчування, але не варто розглядати їх як єдиний засіб для схуднення.

Реклама
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
Реклама
Лікування бронхіту в домашніх умовах
Як лікувати бронхіт вдома — правилаПрепарати: чим ...
Молочниця на язиці
ПричиниФактори ризикуМолочниця на язиці: симптомиМ...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама