Депресивні люди схильні до смаженої їжі: вчені

Депресивні люди схильні до смаженої їжі: вчені

За даними Американської психіатричної асоціації (APA), 30% людей протягом свого життя стикаються з будь-яким видом тривожного розладу. Вони можуть виявлятися різною мірою тяжкості, від часових періодів тривоги до хронічних і тривалих станів. За даними китайських учених, ризик розвитку тривожних розладів збільшує зловживання смаженою їжею.

Експерти спостерігали за станом 140 000 осіб упродовж 11 років. Виявилося, що часте споживання смаженої їжі підвищує ризик розвитку депресії на 7%, а тривожності — на 12%. Найчастіше ці стани з’являються у чоловіків та молодих людей.

Вчені пояснюють це тим, що смажена їжа містить хімічну речовину під назвою «акриламід». Вона виникає при приготуванні продуктів за дуже високих температур, таких як картопля фрі. Дослідники відзначають, що акриламід пов’язаний із тривожною та депресивною поведінкою, яка виникає внаслідок запалення мозку.

Однак деякі фахівці припускають, що люди, які схильні до депресивних розладів, частіше споживають смажену їжу, оскільки вона заспокоює їх і є засобом для полегшення психічного розладу.

Лікування тривожних розладів може включати психотерапію, лікарське лікування або їх комбінацію, а також зміни способу життя та приймання додаткових методів підтримки, таких як релаксація та медитація.

Дослідження опубліковано у журналі PNAS.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Діарея
Що таке діареяВиди діареїВід чого розвивається діа...
Молочниця у чоловіків
Що таке молочниця у чоловіківМолочниця у чоловіків...
Реклама
6 небезпечних захворювань, які спричиняє погіршення лібідо у літніх чоловіків: вчені
З віком частота сексуальної активності знижується ...
4 побічні ефекти, які викликає приймання аспірину
Аспірин, або ацетилсаліцилова кислота (АСК), є одн...
Реклама