Дієтологи назвали продукти, які слід виключити з раціону для покращення роботи кишківника

Дієтологи назвали продукти, які слід виключити з раціону для покращення роботи кишківника

Згідно зі статистикою, запорами страждають близько 30% населення землі, переважно жінки. На думку дієтологів, причиною недостатньої роботи кишківника є малорухливий спосіб життя, недостатня гідратація організму, надлишок жирів. Для розв’язання цієї делікатної проблеми іноді достатньо змінити харчування та виключити з раціону деякі продукти.

1. Молочні продукти

Вони можуть блокувати регулярне випорожнення кишківника. Цілком виключити з раціону молочні продукти не вдасться, але може зменшити їх кількість або вибрати інші. Так, замість молока краще пити пробіотичний йогурт, а замість сиру взяти сир чедер, який виготовляється в процесі бродіння.

2. Швидкоїжа

Вона містить мало клітковини, яка потрібна для плавного просування їжі в кишківнику. Здорова домашня їжа допоможе прискорити травлення.

3. Смажені страви

Смажена їжа вбирає жир і погано перетравлюється. Коли їжа повільно рухається кишківником, організм забирає з неї багато рідини, що робить стілець твердим і сухим.

4. Яйця

Яйця є чудовим джерелом білка, але вони не містять клітковини. Виключати їх із меню не потрібно, достатньо поєднувати яйця з овочами.

5. Солодощі

Тістечка, печиво та інші ласощі з рафінованим цукром містять мало клітковини та рідини, а також багато жиру, що не сприяє ефективному травленню.

6. Алкоголь

Як і кава, алкоголь прискорює виведення води з організму, а це може означати проблеми з дефекацією. Якщо ви хочете насолодитися їх смаком, то не забудьте випити склянку води.

Ці зміни у харчуванні можуть бути корисними для покращення роботи кишківника та всього самопочуття. Однак якщо закрепи продовжуються тривалий час, необхідно звернутися за допомогою до лікаря.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Гастрит із підвищеною кислотністю
Причини розвитку гастриту з підвищеною кислотністю...
Діарея: психосоматика
Діарея при тривожному розладіПсихогенна діарея — с...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама