Дієтологи пояснили, які сорти сирів слід включати до раціону хворим на гіпертонію

Дієтологи пояснили, які сорти сирів слід включати до раціону хворим на гіпертонію

Сири, які виробляють із сироватки, більш ніжні та легкі, ніж ті, що роблять зі звичайного молока. Вони можуть мати ніжніший смак та текстуру, а також низький вміст жиру, адже у сироватці його менше, ніж у молоці. Тому перевагу слід надавати таким м’яким сирам, вважають фахівці лабораторії харчових продуктів Нью-Йоркського університету (США).

Допоможе наростити м’язи

Рікота виробляється із сироватки, яка залишається після коагуляції молока, козячого або овечого, для виробництва іншого виду сиру, наприклад пекоріно. Завдяки такому технологічному процесу, рікота містить багато сироваткових легкозасвоюваних білків.

— Сироватковий протеїн належить до легких форм білка і має широкий спектр амінокислот. Він ідеально підійде тим, хто хоче наростити м’язи та при цьому схуднути, — розповідає дієтолог Емілі Марторано, цитує портал Green Me.

Крім цього, рікота нормалізує кров’яний тиск, зміцнює серцево-судинну систему та запобігає появі пухлин.

Чим небезпечні тверді сири

Директор лабораторії Лурдес Кастро Мортільяро зазначив, що оскільки рікоту готують із побічних продуктів для виробництва сиру, вона корисніша за інші сорти сиру. Так, пармезан, пекорино та гауда містять менше води, багаті на калій і відрізняються високою концентрацією натрію.

— Тим, хто страждає на захворювання нирок або гіпертонію, треба контролювати споживання натрію. Їм краще вибирати м’які сорти сирів, які є менш солоними, — радить Лурдес Кастро Мортільяро.

Цілісні сири, хоч і є цінним джерелом білка та кальцію, можуть також містити велику кількість жирів та калорій. Тому від них слід відмовитись тим, хто прагне схуднути. Їм підійдуть козячий сир, фета та рікотта, які містять пробіотики та сприятливо впливають на мікробіом кишківника.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама