Хронічну депресію лікуватимуть за допомогою назального спрею

Хронічну депресію лікуватимуть за допомогою назального спрею

За даними Всесвітньої організації здоров’я (ВООЗ), близько 3,8% населення планети страждає від хронічної депресії. Хронічна депресія, також відома як дистимія, характеризується тривалим почуттям апатії та втрати інтересу до життя. Вона відрізняється від епізодичної депресії, оскільки її симптоми можуть тривати щонайменше два роки.

Лікування хронічної депресії може включати психотерапію і приймання антидепресантів. Проте не завжди ці методи ефективні. Тому дослідники у всьому світі шукають нові засоби її лікування.

Італійські вчені дослідили препарат ескетамін за участю 116 пацієнтів із хронічною депресією з 22 медичних центрів. Всі вони приймали препарат, який є назальним спреєм. Як виявилося, його застосування дозволило покращити стан у 64% хворих, при цьому у 40% їх спостерігалася ремісія.

— Поліпшення перших симптомів спостерігається вже протягом доби після одноразової дози. А через два місяці застосування ліків вдається досягти ремісії майже у половини пацієнтів, — зазначив один із дослідників Массімо ді Джаннантоніо, передає інформаційне агентство ANSA.

На думку психіатрів, новий препарат може допомогти пацієнтам із тяжкою депресією, які неодноразово приймали спроби самогубства та не реагують на лікування.

  • Ескетамін походить від кетаміну, який спочатку використовувався як анестетик. Однак ескетамін має свою унікальну структуру та механізм дії.
  • Ескетамін може викликати швидке полегшення симптомів депресії, що робить його привабливим у випадках, коли швидке втручання є вкрай важливим.
  • Ескетамін може бути запропонований у випадках, коли пацієнти не реагують на традиційні методи лікування або перебувають у високому ризику суїциду.
  • Лікування ескетаміном повинно проводитися під суворим наглядом фахівців, щоб мінімізувати можливі побічні ефекти та забезпечити безпеку пацієнта.

Дослідження опубліковано в Journal of Affective Disorders («Журнал афективних розладів»).

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама