Кишкова паличка може спричинити ниркову недостатність

Кишкова паличка може спричинити ниркову недостатність

Кишкова паличка (Escherichia coli) — це бактерія, яка мешкає в кишківнику людини. Деякі штами E. Coli, особливо якщо вони потрапляють в організм через забруднену їжу або воду, можуть спричинити шлунково-кишкові інфекції. Вони проявляються такими симптомами, як блювання, діарея та біль у животі. Також E. coli може спричинити розвиток гемолітично-уремічного синдрому (ГУС), який може призвести до ниркової недостатності.

Більшість штамів кишкової палички є нешкідливими й навіть корисними. Кишкова паличка відіграє важливу роль у травленні та імунній системі людини. Вона допомагає розкладати їжу, виробляти вітаміни, а також конкурує з патогенними бактеріями та запобігає їх розмноженню.

Деякі штами кишкової палички також використовують у виробництві йогуртів та сирів. Крім того, дослідження показують, що деякі штами кишкової палички можуть допомогти знизити рівень холестерину в крові та покращити здоров’я кишківника.

Можна сказати, що кишкова паличка може бути корисною для організму людини за умови, що це не патогенний штам, а його кількість не перевищує норми.

Для запобігання захворюванням, пов’язаним з E. coli, дотримуйтесь правил гігієни при приготуванні їжі, а також слідкуйте за якістю питної води. Ретельно мийте фрукти та овочі перед вживанням, готуйте їжу до повного приготування та уникайте крос-контамінації між сирою та готовою до вживання їжею.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Діарея
Що таке діареяВиди діареїВід чого розвивається діа...
Молочниця у чоловіків
Що таке молочниця у чоловіківМолочниця у чоловіків...
Реклама
Вітамін B6 допоможе зняти набряклість тіла
Набряклість тіла може бути викликана різними причи...
Знижена температура тіла може бути симптомом хвороби Паркінсона
Якщо температура тіла нижча за нормальний діапазон...
Реклама