Лікарі пояснили, які трави допомагають від сухого кашлю, а які — від вологого

Лікарі пояснили, які трави допомагають від сухого кашлю, а які — від вологого

Кашель — найчастіший симптом вірусних інфекцій, таких як застуда та грип. Він є захисною реакцією на подразнення дихальних шляхів. І частіше буває вологим, або так званим продуктивним, з виділенням слизу і сухим, або непродуктивним, без відхаркування. Але буває кашель і сухий, і вологий одночасно, який важко визначити через його непостійність

Кожен з видів кашлю потребує лікування настоями певних трав. Так, за сухого кашлю рекомендуються рослини, що мають обволікаючі та протикашльові властивості, а при вологому — трави, що розріджують секрет і полегшують його виведення.

Трави від сухого кашлю виділяють слизові речовини та пригнічують активність кашльових точок у дихальних шляхах, покриваючи їх захисним шаром. Трав’яні слизи також мають протизапальні та загоювальні властивості. При сухому кашлі добре використовувати: листя мати-й-мачухи, подорожника, ісландського лишайнику; квіти польового маку та мальви; насіння льону.

  • Трав’яні відвари, що виділяють слиз, слід приймати через 1 годину після їди та ліків, оскільки вони також обволікають травний тракт і таким чином знижують всмоктування ліків та поживних речовин.

При вологому кашлі рекомендуються відхаркувальні трави. До них належать: трави чебрецю, ісопу та медуниці; листя розмарину та перцевої м’яти; корінь солодки, мильнянки, первоцвіту; плоди анісу, соснові гілочки та бруньки, евкаліпт.

  • Приймати відвари та настої із цих трав слід до 16–17 години, двічі-тричі на день.

Трави від сухого та вологого (змішаного) кашлю. Для настоїв і відварів при такому кашлі підійдуть збори: мати-й-мачуха та чебрець; ісландський лишайник та чебрець; квітка бузини, лист мати-й-мачухи, аніс та чебрець; лист шавлії, фенхель, лист мати-й-мачухи та корінь алтею.

Читайте також: Кашель у дітей

Реклама
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
У США ліквідували мережі з поширенню наркотиків, які можуть спричинити сексуальну агресію на побаченнях
Підставка для напоїв з детекторною смужкою дозволи...
Реклама
Атрофічний гастрит
Причини розвитку атрофічного гастритуСтадії розвит...
Бактеріальний синусит
Бактеріальний синусит — симптоми, причини та факто...
Реклама
Карієс викликає зубну інфекцію, яка може призвести до сепсису: стоматологи
Неправильне лікування зубної інфекції може призвес...
Як без хірургічного втручання зменшити варикозне розширення вен
Варикозне розширення вен, або варикоз, — це стан, ...
Реклама