Медитація краще, ніж ліки, допомагає знизити рівень цукру в крові

Медитація краще, ніж ліки, допомагає знизити рівень цукру в крові

Цукровий діабет ІІ типу — захворювання, при якому за допомогою дієти можна знизити рівень цукру в крові. Однак, згідно з останніми дослідженнями, крім терапії, усунути симптоми цього хронічного захворювання можуть допомогти духовні практики, такі як йога.

Вчені провели дослідження за участю хворих на цукровий діабет ІІ типу. Усіх добровольців поділили на дві групи. Учасники першої групи, крім стандартного лікування, також виконували лікувальні практики розуму та тіла. Учасники другої групи отримували лише стандартне лікування.

Як виявилось, у тих, хто займався йогою, зменшився рівень цукру в крові. Вчені також проаналізували переваги інших практик. Так, виявилося, що вправи системи цигун, які спрямовані на зниження стресу, призвели до зниження гемоглобіну на 0,84%. Найбільший вплив на рівень цукру в крові показала йога. Ті, хто займався нею, змогли знизити рівень цукру на 1%.

Досліження показали, що вплив практики розуму і тіла на рівень цукру в крові допомагає досягти ефективніших результатів, ніж дієта, фізичні навантаження та медикаментозне лікування. На думку експертів, ці практики допомагають боротися зі стресом, що дуже важливо для тих, хто має цукровий діабет ІІ типу. І радять пам’ятати, що та сама медитація може стати інструментом зниження нервової напруги.

Однак необхідно провести додаткові дослідження, щоб зрозуміти, як ці практики впливають на таких хворих.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Діарея
Що таке діареяВиди діареїВід чого розвивається діа...
Молочниця у чоловіків
Що таке молочниця у чоловіківМолочниця у чоловіків...
Реклама
3 показники аналізу крові, які вказують на запальні процеси в організмі
Загальний аналіз крові (OAK) включає оцінку різних...
У якому віці з'являється артроз та артрит
Артроз та артрит — це два різні захворювання, які ...
Реклама