Мікрофлора кишківника впливає на рівень вітамінів в організмі

Мікрофлора кишківника впливає на рівень вітамінів в організмі

Мікрофлора кишківника відіграє ключову роль у травленні, імунній відповіді організму та загальному здоров’ї. Вона допомагає у засвоєнні поживних речовин із їжі, синтезує вітаміни, бере участь у захисті від патогенних мікроорганізмів та регулює імунну систему. Частиною цієї важливої роботи є синтез вітамінів, особливо вітамінів групи B (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12), вітаміну К та деяких інших.

Вітаміни групи В сприяють поліпшенню обміну речовин, допомагають нормалізувати роботу імунної та нервової систем. А вітамін К необхідний для регуляції згортання крові.

Проте мікрофлора кишківника неспроможна продукувати всі необхідні організму вітаміни. Наприклад, вітамін D, який синтезується у шкірі при дії ультрафіолетових променів. Він також може бути отриманий з їжі: жирної риби, яєць і молочних продуктів. Інші вітаміни людина також отримує разом із їжею.

Правильно складений раціон сприяє як одержанню вітамінів з їжі, так і продукуванню їх у мікрофлорі кишківника. Тому так важливо стежити за своїм харчуванням.

Щоб підтримувати здоров’я мікрофлори кишківника та забезпечувати її здатність синтезувати вітаміни, важливо споживати різноманітну дієту, багату волокнами, фруктами, овочами, зеленим листям, молочними продуктами та пребіотиками. Крім того, спосіб життя, включаючи регулярні фізичні навантаження та управління стресом, також можуть позитивно впливати на мікрофлору кишківника.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Лікування діареї в домашніх умовах
Чим лікувати діарею у дорослого в домашніх умовахЩ...
Діарея
Що таке діареяВиди діареїВід чого розвивається діа...
Реклама
Як змінюється дозування аспірину залежно від мети його застосування
Аспірин, або ацетилсаліцилова кислота (АСК), є одн...
Як інтимне життя літніх чоловіків позначається на їхньому здоров'ї: експерти
З віком частота сексуальної активності знижується ...
Реклама