Мюслі можуть спричинити розвиток цукрового діабету ІІ типу
Мюслі часто вживаються як сніданок або перекус. Цей продукт популярний завдяки своїй поживній цінності та простоті приготування.
Мюслі включають в себе вівсяні пластівці, які є джерелом клітковини та вуглеводів, а також сухофрукти та горіхи. Вони додають смак та текстуру, а також збагачують продукт вітамінами, мінералами та жирними кислотами. Однак мюслі містять багато цукру та штучних добавок, тому вживати їх треба в помірній кількості.
Що потрібно враховувати при виборі мюслі
Вміст цукру. Мюслі містять велику кількість цукру. Тому їх часте споживання може призвести до ожиріння і цукрового діабету ІІ типу.
Інгредієнти. Мюслі містять штучні добавки, консерванти та барвники, які можуть бути шкідливими для здоров’я. Вибирайте мюслі, які містять натуральні інгредієнти.
Порції. Мюслі дуже калорійні, тому необхідно контролювати розмір їхньої порції.
Часте вживання мюслі сприяє одноманітному харчуванню, внаслідок якого організм не отримує необхідних вітамінів та мінерів.
Правильний вибір мюслі дозволить приготувати смачний та корисний сніданок.
Правильний вибір мюслі дозволить приготувати смачний та корисний сніданок. Мюслі зазвичай вживаються з молоком, йогуртом, рослинними молочними продуктами чи фруктовим соком. Вони можуть бути додані в коктейлі, випічку або використовуватися як інгредієнт для приготування різних страв.