Нікотин не захищає від зараження COVID-19

Нікотин не захищає від зараження COVID-19

Донедавна вважалося, що куріння має захисну функцію проти COVID-19. Співробітниця Римського університету Сапієнца (Італія) Маріо Крістін спростувала це твердження, за що  була нагороджена престижною премією Фонду SITAB Умберто Веронезі. Ця премія спрямована на заохочення досліджень проти тютюнопаління та підвищення поінформованості серед населення щодо згубного впливу нікотину.

Дослідження, проведене Маріо Крістін, показало, що нікотин має здатність збільшувати експресію рецептора, використовуваного вірусом клітинної інтерналізації. Таким чином комбінація нікотину та SARS-Co-2 збільшує вивільнення запальних цитокінів.

Це означає, що куріння викликає запальну реакцію, яка збільшує симптоми коронавірусної інфекції. Лабораторні досліди показали, що нікотин створює величезні збитки для клітин, уражених вірусом SARS-Co-2. Це призводить до того, що клітини гинуть внаслідок некрозу чи апоптозу.

Крім того, куріння пошкоджує легені та послаблює імунну систему, що робить організм більш уразливим перед різними інфекціями. Тому рекомендується уникати куріння.

Статтю «Нікотин у поєднанні з SARS-CoV-2 впливає на життєздатність клітин, запальну реакцію та ультраструктурну цілісність» опубліковано у Міжнародному журналі молекулярних наук.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Гастрит із підвищеною кислотністю
Причини розвитку гастриту з підвищеною кислотністю...
Діарея: психосоматика
Діарея при тривожному розладіПсихогенна діарея — с...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама