Офтальмолог пояснив, чи допоможуть антибіотики вилікувати кон’юнктивіт

Офтальмолог пояснив, чи допоможуть антибіотики вилікувати кон'юнктивіт

Захворювання очей, спричинені зміною клімату та забрудненням довкілля, є серйозною проблемою для здоров’я очей та потребують уважної уваги. Статистика, надана Італійським товариством офтальмологічних наук (Siso), вказує на те, що стафілококові інфекції очей та інфекції, спричинені бактерією синьогнійної палички, зустрічаються особливо часто серед хворих.

— Ці патогени виявляють найвищий рівень нечутливості до антибіотиків. У дев’яти випадках із десяти бактерії не реагують на них, — каже представник Siso, лікар Вінченцо Сарнікола.

Однак особливо турбує фахівців те, що багато хворих кон’юнктивітом самостійно використовують краплі очей з антибіотиками.

— Це велика помилка! Кон’юнктивіт має вірусне походження та антибіотики не допоможуть при його лікуванні. Натомість можуть спричинити стійку реакцію до них, — попереджає директор офтальмології лікарні в Римі Сципіон Россі, передає інформаційне агентство ANSA. 

На думку експерта, зміна клімату призвела до збільшення офтальмологічних захворювань. Ерозія озонової діри призводить до збільшення ультрафіолетового випромінювання, що може підвищити ризик розвитку різних офтальмологічних проблем, таких як пошкодження рогівки.

Довгі хвилі у світловому спектрі можуть також послабити рогівку, роблячи її вразливішою для різних зовнішніх агентів. Крім того, дрібний пил містить шкідливі речовини, такі як діоксид сірки, який може підвищити сприйнятливість слізної плівки до бактеріальних інфекцій.

У світлі цих факторів, підтримка гігієни очей та увага до їх стану стають особливо важливими. У разі виникнення будь-яких захворювань очей важливо звертатися до кваліфікованого офтальмолога для правильної діагностики та лікування.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама