Папіломи можуть кровоточити та стати причиною розвитку онкологічних захворювань

Папіломи можуть кровоточити та стати причиною розвитку онкологічних захворювань

Папілома — це захворювання, викликане папіломавірусом людини (HPV). Воно характеризується появою невеликих виростів чи пухлин на шкірі або слизових оболонках. Папіломи можуть виникати на різних ділянках тіла, включаючи руки, стопи, обличчя, шию, а також генітальні органи.

Папіломи зазвичай безпечні й не викликають великих проблем, хоча вони можуть бути незручними або небажаними косметично. Однак у деяких випадках папіломи можуть стати джерелом сверблячки, дискомфорту або кровотеч. Деякі види ПВЛ можуть становити небезпеку.

  • Папіломи можуть викликати трансформацію раку. Такі віруси як ПВЛ-16 та ПВЛ-18 пов’язані з розвитком раку шийки матки, анального каналу, статевих органів та горла.
  • Папіломавірус людини передається через контакт шкіри чи статевий контакт з інфікованою людиною. Використання презервативів та інших методів захисту може знизити ризик передачі.
  • Медичні проблеми можуть спричинити деякі види папілом. Наприклад, папіломи на геніталіях можуть бути болючими чи викликати дискомфорт. Вони також можуть кровоточити, ускладнювати сечовипускання або статевий акт.

Профілактика папіломи включає застосування презервативів під час сексуальних контактів, вакцинацію проти HPV і регулярні медичні огляди для виявлення папілом та інших змін на шкірі та слизових оболонках.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Гастрит із підвищеною кислотністю
Причини розвитку гастриту з підвищеною кислотністю...
Діарея: психосоматика
Діарея при тривожному розладіПсихогенна діарея — с...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама