Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань

Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань

Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті на вітаміни С і К, калієм, фолієву кислоту, а також містять антиоксиданти, такі як лікопін. Завдяки цьому помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку серцево-судинних та онкологічних захворювань.

Згідно з дослідженням, яке було опубліковано в The Journal of Affective Disorders («Журнал афективних розладів»), помідори містять так званий гормон щастя, серотонін. А їхнє споживання покращує настрій.

Так, результати дослідження показали, що учасники віком від 70 років, які їли помідори від двох до шести разів на день, були на 46% менш схильні до розвитку симптомів депресії, ніж  ті, хто їв їх менше одного разу на тиждень.

Також відомо, що помідори покращують стан шкіри. Дерматологи пояснюють це тим, що вони багаті на антиоксиданти, особливо вітамін С, кверцетином і лікопіном.

Вітамін С необхідний для виробництва колагену, основного білка сполучної тканини, який допомагає у процесі загоєння ран. Вчені довели, що пацієнти, які приймали добавки вітаміну С у лікарні, краще загоювалися з великими й складними ранами, наприклад, після операції. І радять замість харчових добавок частіше додавати до свого раціону помідори.

Як і будь-який інший продукт, помідори мають протипоказання. Їх не слід споживати людям, які мають алергію на помідори, а також тим, у кого є захворювання шлунково-кишкового тракту або гостра або хронічна ниркова недостатність. Помідори можуть викликати у перших подразнення шлунка, а в інших — збільшення рівня калію в крові, що є небезпечним для здоров’я. Також люди з індивідуальною непереносимістю до певних речовин у помідорах можуть відчувати дискомфорт або небажані реакції при їх споживанні.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Гастрит із підвищеною кислотністю
Причини розвитку гастриту з підвищеною кислотністю...
Діарея: психосоматика
Діарея при тривожному розладіПсихогенна діарея — с...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама