Пробіжки у похилому віці допомагають продовжити життя на 15%

Пробіжки у похилому віці допомагають продовжити життя на 15%

Фізична активність позитивно впливає на здоров’я. Вона сприяє зміцненню серця та судин, покращує кровообіг та знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Крім того, покращує обмін речовин та чутливість до інсуліну, що перешкоджає розвитку цукрового діабету. А регулярні тренування зміцнюють щільність кісток та знижують ризик розвитку остеопорозу.

Вчені Національного інституту раку (Великобританія) провели дослідження, щоб зрозуміти, як фізична активність впливає на розвиток серцево-судинних та онкологічних захворювань у людей похилого віку. Експерти проаналізували анкети 272 550 добровольців віком від 59 до 82 років, які відповіли про своє дозвілля. Фахівців цікавило, як участь у семи різних заняттях — бігу, їзді на велосипеді, плаванні, аеробіці, тенісі, гольфі та ходьбі — здатне продовжити тривалість життя.

Згідно з посібником з фізичної активності США, дорослим людям необхідно щотижня займатися аеробними вправами помірної активності протягом 2,5 до 5 годин та інтенсивної помірності — протягом 1,25 до 2,5 годин.

Дослідники виявили, що рекомендована фізична активність навантаження за допомогою будь-якої комбінації цих дій була пов’язана зі зменшенням смертності на 13%. Однак кожен вид занять покращував цей показник. Так, біг зменшував ризик летальності з будь-яких причин на 15%, а заняття тенісом — на 16%.

Рівні активності тих людей, які перевищили рівні рекомендованої фізичної активності, були пов’язані з ще більшим зниженням ризику смерті. Так, гра в теніс дозволяла знизити ризик смертності від серцево-судинних захворювань на 27%, а біг запобігав смертності від раку на 19%.

Важливо, що інші чинники, такі як здорове харчування, достатній відпочинок та уникнення шкідливих звичок, також відіграють ключову роль у загальному здоров’ї та довголітті.

Результати опубліковані у Network Open.

Реклама
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
Реклама
Лікування бронхіту в домашніх умовах
Як лікувати бронхіт вдома — правилаПрепарати: чим ...
Молочниця на язиці
ПричиниФактори ризикуМолочниця на язиці: симптомиМ...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама