Склянка содової води допоможе підвищити інтенсивність тренувань

Склянка содової води допоможе підвищити інтенсивність тренувань

Харчова сода, або бікарбонат натрій (NaHCO3), широко використовується в кулінарії. Дослідження показують, що харчова сода має деякі антимікробні властивості. Вона зменшує зростання бактерій та грибків у певних умовах. Крім антибактеріальних властивостей, харчова сода має й інші якості, що дозволяє використовувати її як лікувальний засіб. У яких випадках можна скористатися нею?

1. Допомагає при печії

Сода нейтралізує шлункову кислоту, що зменшує відчуття гіркоти у роті при печії. Тому тим, хто страждає на неї, слід запам’ятати простий рецепт.

  • У склянку холодної води додайте 1 ч. л. (5 г) харчової соди. Розмішайте і отриманим розчином прополощіть горло. Цей допоможе зняти симптоми шлункового рефлюксу.

2. Запобігає розвитку інфекцій у роті

Содовий розчин незамінний для полоскання запаленого горла. Він зніме біль, спричинений афтозними виразками в роті, а також допоможе при пародонтиті. Стоматологи радять полоскати горло содовим розчином у профілактичних цілях. Це не тільки освіжить дихання, але й запобігатиме розвитку каріозних бактерій.

4. Корисна при лікуванні нирок та хімієтерапії

Згідно з дослідженням вчених, бікарбонат натрію покращує швидкість клубочкової фільтрації, а також уповільнює процес погіршення ниркової недостатності.

Крім того, антацидна дія харчової соди корисна при хімієтерапії, оскільки деякі препарати краще працюють у лужному середовищі. Під час хімієтерапії виразкові зміни у роті трапляються частіше, тому полоскання содовим розчином необхідні.

5. Зміцнює м’язи 

Дослідження показують, що харчова сода має позитивний вплив на витривалість під час високоінтенсивних тренувань. Молочна кислота, яка утворюється в м’язах в результаті фізичної активності, може викликати втому та обмежити здатність брати участь у високоінтенсивних тренуваннях. Харчова сода може нейтралізувати цю молочну кислоту, що, своєю чергою, може покращити витривалість.

Однак використання харчової соди для покращення витривалості потребує обережності. Великі дози соди можуть викликати неприємні побічні ефекти, такі як нудота, діарея та блювання.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама