Стоматолог назвав найпоширеніше захворювання зубів

Стоматолог назвав найпоширеніше захворювання зубів

Стан зубів та ясен свідчить про загальний стан організму.

  • Кровотеча, запалення та інші проблеми з яснами можуть бути пов’язані із загальним запаленням в організмі та збільшеним ризиком розвитку серцево-судинних захворювань.
  • Наявність зубного нальоту, дефектів емалі та зубного карієсу може свідчити про незбалансований раціон, недостатню гігієну порожнини рота або інші проблеми, такі як кислотний рефлюкс або ксеростомія (сухість у роті).
  • Розвиток зубного каменю чи відкладень свідчить про порушення обміну речовин чи проблеми із травленням. Відкладення можуть бути пов’язані з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань.
  • Втрата зубів може бути пов’язана з різними проблемами, включаючи пародонтит, остеопороз, діабет або неправильний кістковий розвиток.

— Епідеміологічні дослідження показують, що лише у 1,2% обстежених людей віком 34–44 років ясна здорові. Серед тих, кому від 65 до 74 років, таких набагато менше — лише 0,8%, — сказала президент Польського товариства пародонтології, професор Рената Гурська.

Найпоширенішим захворюванням пародонту є гінгівіт, який у 95% випадків спричинений зубним нальотом. Запалення та деформація тканин ясен може призвести не лише до втрати зуба, а й спричинити розвиток серцевих захворювань. Запобігти їх появі просто. Достатньо дотримуватися гігієни не тільки зубів, а й усієї ротової порожнини, особливо язика, на поверхні якого накопичуються небезпечні бактерії.

— Важливо розуміти, що турбота про здорові ясна не лише призводить до здоров’я та естетики ротової порожнини, а й впливає на загальний стан самопочуття, — наголосила професор Гурська, передає Radio ZET.

Регулярні відвідування стоматолога та підтримка гігієни ротової порожнини допомагають не тільки зберегти здоров’я зубів, а й визначити стан організму.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Гастрит із підвищеною кислотністю
Причини розвитку гастриту з підвищеною кислотністю...
Діарея: психосоматика
Діарея при тривожному розладіПсихогенна діарея — с...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама