Симптоми тривоги можна сплутати із серцевим нападом: вчені

Симптоми тривоги можна сплутати із серцевим нападом: вчені

Тривожні розлади — це група психічних захворювань, що характеризуються надмірною тривожністю, переживаннями та занепокоєнням, які можуть серйозно впливати на повсякденне життя людини.

Типи тривожних розладів

  • Загальний тривожний розлад (ОТР);
  • панічний розлад;
  • соціальний тривожний розлад;
  • фобії.

На думку дослідників Медичної школи Індіани (США), тривожні розлади нині недостатньо діагностуються, що може негативно вплинути на якість життя таких пацієнтів.

Сучасні методи діагностики тривожних станів передбачають оцінку думок, почуттів, дій та поведінки. Це може призвести до того, що хворі будуть відчувати тривогу протягом багатьох років, перш ніж їх діагноз буде діагностовано.

Американські вчені відзначають, що симптоми тривоги також можна сплутати із симптомами панічної атаки чи серцевого нападу. Крім того, деякі ліки, які зазвичай застосовують для лікування таких станів, можуть спричинити побічні ефекти.

Експерти розробили аналізи крові для діагностики та визначення методів лікування депресії, біполярного розладу, посттравматичного стресового розладу (ПТСР) та болю. Для вивчення їхньої ефективності вони провели дослідження, під час якого пацієнти здавали аналізи крові кожні три-шість місяців. Потім вчені досліджували зразки крові, що дозволило визначити стан тривоги та ризик її виникнення у майбутньому. Це дає надію на те, що такі біомаркети будуть корисні у профілактичних цілях, що дозволить запобігти появі біполярних розладів.

Лікування тривожних розладів зазвичай включає когнітивно-поведінкову терапію (КПТ), а також приймання препаратів, таких як анксіолітики та антидепресанти.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Молочниця у чоловіків
Що таке молочниця у чоловіківМолочниця у чоловіків...
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Реклама
Неприємний запах тіла може вказувати на розвиток небезпечного захворювання
Запах сечі, поту чи дихання може змінюватися внасл...
Протеїнові батончики без цукру можуть спричинити появу зайвої ваги: експерт
Протеїнові батончики без цукру містять білок та ін...
Реклама