«Трикутник смерті» — найнебезпечніша зона на обличчі

«Трикутник смерті» — найнебезпечніша зона на обличчі

Термін «трикутник смерті» використовується для позначення трикутної області на обличчі, обмеженій кутами верхньої губи та основою носа. У цій галузі розташовані судини, венозні синуси та носоглоткові артерії, що робить її потенційно небезпечною для інфекцій.

Вперше «трикутник смерті» було описано 1852 року. І досі він залишається найнебезпечнішою зоною, незважаючи на доступність антибіотиків. Лікарі радять пацієнтам не видавлювати фурункули чи прищі у межах цієї галузі. Чому? Річ у тому, що незначна шкірна інфекція може призвести до небезпечних для життя захворювань, таких як менінгіт, абсцес головного мозку або тромбофлебіт кавернозного синуса.

Вени, які дренують кров з області «трикутника смерті» — лицьові, кутові, верхні та нижні очні — в результаті досягають печеристого синуса, розташованого всередині черепа. Саме через ці судини інфекція може поширитися та привезти до тяжких ускладнень. Їм може сприяти той факт, що в деяких людей ці судини не мають клапанів, тому будь-які інфекції можуть поширюватися всередині черепа набагато швидше. Тому не слід видавлювати прищі в небезпечній зоні обличчя, а при необхідності звернутися до фахівця.

Експерти нагадують, що внутрішньовенні ін’єкції в цій галузі також можуть бути небезпечними через ризик інфекції, швидке потрапляння речовини в кровоносну систему та можливе утворення тромбів. Тому проводити їх має лише професіонал високого рівня та за дотримання всіх правил стерильності.

Реклама
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
Реклама
Хронічний синусит
Види синуситу в хронічній форміХронічний синусит —...
Молочниця в роті у немовляти
Причини молочниці у немовлятПрийом антибіотиківПол...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама