Цукор знижує імунітет у 17 разів

Цукор знижує імунітет у 17 разів

Лікарі радять споживати його в міру

Відомо, що зловживання цукром підвищує ризик розвитку ожиріння, цукрового діабету ІІ типу та серцево-судинних захворювань.

Вчені вважають, що протягом шести-семи годин після споживання цукру імунна відповідь організму знижується у 17 разів. Вони пояснюють це тим, що за своїм складом цукор схожий на вітамін С, у результаті чого організм може переплутати ці речовини.

В результаті клітини імунної системи, фагоцити, які харчуються вітаміном С, можуть поглинути цукор. Але через вміст глюкози та фруктози він може зруйнувати клітини, що спричинить зниження імунітету.

Це пояснює, чому люди, схильні до солодкої їжі, також відрізняються підвищеною сприйнятливістю до запальних захворювань.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Гастрит із підвищеною кислотністю
Причини розвитку гастриту з підвищеною кислотністю...
Діарея: психосоматика
Діарея при тривожному розладіПсихогенна діарея — с...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама