Вчені ідентифікували сполуки у каві, які впливають на нікотинові рецептори мозку

Вчені ідентифікували сполуки у каві, які впливають на нікотинові рецептори мозку

Багато курців починають свій ранок не з філіжанки кави, а з цигарки. Експерти пояснюють це тим, що вранці рівень нікотину в організмі курця може бути низьким, що викликає потяг до куріння. Крім того, вранці рівень стресу підвищується, і нікотин допомагає впоратися з ним.

Вчені Університету Флориди (США) вважають, що хімічні сполуки у смажених кавових зернах допомагають полегшити наслідки ранкової тяги до нікотину. Вони визначили хімічні сполуки в обсмажених кавових зернах, які можуть придушувати наслідки ранкового потягу до нікотину. І ідентифікували дві сполуки у каві, які впливають на певні високочутливі нікотинові рецептори у мозку. У курців ці рецептори мозку можуть бути гіперчутливими після ночі без нікотину.

Експерти застосували обсмажений кавовий розчин до клітин, які експресують певний нікотиновий рецептор. І виявили, що одна зі сполук кави, відома як n-MP, допомагає придушити ранкову тягу до нікотину.

Ці результати є важливим кроком на шляху до кращого розуміння того, як кава і сигарети впливають на нікотинові рецептори в мозку.

Щоб зменшити ранкову тягу до нікотину, необхідно замінити його корисними звичками. Так, випита склянка води або ранкова зарядка допоможуть відвернути від думок про куріння.

Реклама
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
Реклама
Лікування бронхіту в домашніх умовах
Як лікувати бронхіт вдома — правилаПрепарати: чим ...
Молочниця на язиці
ПричиниФактори ризикуМолочниця на язиці: симптомиМ...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама