Вчені ідентифікували сполуки у каві, які впливають на нікотинові рецептори мозку
Багато курців починають свій ранок не з філіжанки кави, а з цигарки. Експерти пояснюють це тим, що вранці рівень нікотину в організмі курця може бути низьким, що викликає потяг до куріння. Крім того, вранці рівень стресу підвищується, і нікотин допомагає впоратися з ним.
Вчені Університету Флориди (США) вважають, що хімічні сполуки у смажених кавових зернах допомагають полегшити наслідки ранкової тяги до нікотину. Вони визначили хімічні сполуки в обсмажених кавових зернах, які можуть придушувати наслідки ранкового потягу до нікотину. І ідентифікували дві сполуки у каві, які впливають на певні високочутливі нікотинові рецептори у мозку. У курців ці рецептори мозку можуть бути гіперчутливими після ночі без нікотину.
Експерти застосували обсмажений кавовий розчин до клітин, які експресують певний нікотиновий рецептор. І виявили, що одна зі сполук кави, відома як n-MP, допомагає придушити ранкову тягу до нікотину.
Ці результати є важливим кроком на шляху до кращого розуміння того, як кава і сигарети впливають на нікотинові рецептори в мозку.
Щоб зменшити ранкову тягу до нікотину, необхідно замінити його корисними звичками. Так, випита склянка води або ранкова зарядка допоможуть відвернути від думок про куріння.