Вчені ідентифікували стовбурові клітини, які викликають ранню сивину волосся

Вчені ідентифікували стовбурові клітини, які викликають ранню сивину волосся

Рання сивина волосся може бути викликана багатьма факторами: генетикою, стресом, нестачею вітамінів, деякими захворюваннями. Іноді рання сивина може бути результатом природного процесу старіння організму. Вчені Нью-Йоркського університету (США) проаналізували стовбурові клітини, виявлені всередині волосяних фолікулів. 

Експерти зосередилися на вивченні стовбурових клітин меланоцитів (MCSC). Вони пластичні й рухливі та під час росту волосся безперервно переміщаються між відділами волосяного фолікула, що розвивається.

Саме компартменти MCSC зазнають впливу різних рівнів білкових сигналів, що впливають на зрілість. Клітини ростуть та трансформуються, переходячи від примітивної стадії до зрілої. Коли MCSC перестають рухатись, вони стають менш активними, що призводить до зменшення кількості пігментних клітин у волосяному фолікулі. Це може викликати появу сивини.

Існує безліч факторів, які можуть вплинути на активність MCSC та швидкість появи сивини: генетика, стрес, вплив навколишнього середовища та харчування.

Незважаючи на те, що процес появи сивини є природним при старінні, деякі люди можуть запобігти або уповільнити цей процес, дотримуючись здорового способу життя та правильного догляду за волоссям.

Як не допустити появу ранньої сивини

Дотримуйтесь харчування, багатого антиоксидантами, вітамінами та мінералами. Це може сприяти здоров’ю волосся та зменшити вплив вільних радикалів, які сприяють появі сивини.

Контролюйте рівень стресу за допомогою методів релаксації, таких як йога та медитація. Також допоможуть заняття спортом.

Доглядайте за волоссям. Регулярне м’яке миття волосся, використання зволожувальних та поживних шампунів та кондиціонерів, а також уникнення надмірної теплової дії (фен, праска для волосся) допоможуть зберегти здоров’я волосся та уповільнити процес старіння.

Уникайте тривалого перебування на сонці без захисту волосся. Використовуйте капелюхи або інші засоби захисту від ультрафіолетових променів, щоб запобігти пошкодженню волосся від сонячного випромінювання.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Гастрит із підвищеною кислотністю
Причини розвитку гастриту з підвищеною кислотністю...
Діарея: психосоматика
Діарея при тривожному розладіПсихогенна діарея — с...
Реклама
Офтальмолог пояснив, чому небезпечно робити селфі на сонці
Екран фотокамери може діяти як поверхня, що відобр...
Вчені сказали, як за допомогою харчування омолодити мозок на дев'ять місяців
Дослідження показують, що здорове харчування позит...
Реклама