Вчені назвали сорт шоколаду, який допоможе нормалізувати артеріальний тиск

Вчені назвали сорт шоколаду, який допоможе нормалізувати артеріальний тиск

Чорний шоколад містить велику кількість антиоксидантів, таких як флавоноїди та поліфеноли, які допомагають знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Це пов’язано з їхньою здатністю знижувати артеріальний тиск та покращувати циркуляцію крові.

Чорний шоколад може стимулювати вироблення ендорфінів та серотоніну в мозку, що може покращити настрій та знизити рівень стресу. Дослідження показують, що чорний шоколад може допомогти покращити когнітивні функції та захистити мозок від передчасного старіння.

Заведено вважати, що шоколад через високий вміст цукру сприяє виникненню зубного нальоту та карієсу. Бактерії в ротовій порожнині використовують цукор для виробництва кислоти, яка атакує зубну емаль і може призвести до руйнування зубів.

Однак чорний шоколад містить мало цукру. Натомість у ньому є такі компоненти, як фторид та таніни. Фторид допомагає зміцнити зубну емаль і запобігти розвитку карієсу, а таніни перешкоджають утворенню нальоту на зубах.

Експерти відзначають, що такі властивості характерні для справжнього шоколаду, який містить її менше ніж 50% какао-бобів. В ідеалі вибирайте чорний шоколад із 99% вмістом основного інгредієнта.

Важливо також зважати на якість шоколаду. Краще вибирати натуральні продукти без додавання штучних барвників, ароматизаторів та консервантів. Також слід пам’ятати, що хоч чорний шоколад і має низку корисних властивостей, він все одно містить калорії. Тому вживайте його з помірністю, особливо якщо ви стежите за своєю вагою чи рівнем цукру в крові.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Гастрит із підвищеною кислотністю
Причини розвитку гастриту з підвищеною кислотністю...
Діарея: психосоматика
Діарея при тривожному розладіПсихогенна діарея — с...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама