Вчені розкрили секрет довголіття японських мудреців

Вчені розкрили секрет довголіття японських мудреців

Філософія ікіґай, яка прийшла з Японії, наголошує на важливості здорового способу життя для досягнення довгого та щасливого життя. У своїй книзі «Метод Ікіґай» Ектор Гарсія та Франческо Міралес пояснили, що ікіґай є зв’язком між тим, що ви любите робити, та тим, чого потребує світ. Це допомагає досягти гармонії та не допустити розвитку стресу.

Термін «ікіґай» означає секрет довгого та щасливого існування, «сенс існування, який змушує нас щодня вставати з ліжка та присвячувати себе улюбленій справі».

Щоб зрозуміти глибокий зміст ікіґаю, письменники побували в японському селі Огімі, яке називають «селом довголіття». І невипадково. За населення 3500 жителів, в Огімі налічується понад сто довгожителів. Як виявилося, всі вони звикли до здорового харчування, що базується на споживанні сезонних продуктів, особливо овочів.

Ще одна цінна порада жителів Огімі: ставтеся до кожної людини так, ніби вона була вашим братом, навіть якщо ви ніколи не зустрічали її раніше. На їхню думку, егоїзм відокремлює нас один від одного, у той час, як спілкування допомагає не тільки мати друзів, а й знизити ризик погіршення когнітивних функцій.

Правильне харчування відіграє ключову роль у підтримці здоров’я та добробуту. Вживання поживних продуктів, багатих вітамінами, мінералами та антиоксидантами, сприяє підтримці здоров’я організму та зміцненню імунітету.

Крім того, ефективне управління стресом є важливою частиною життя відповідно до філософії ікіґай. Стрес може негативно позначатися на фізичному та емоційному добробуті людини. Тому важливо навчитися ефективно реагувати на стресові ситуації, наприклад за допомогою медитації, йоги, дихальних вправ або інших технік релаксації.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама