Вчені сказали, яка музика допомагає схуднути

Вчені сказали, яка музика допомагає схуднути

Як відомо, енергійна музика мотивує займатися фітнесом, що допомагає схуднути. Але як бути, якщо після тяжкого дня не залишається сил для тренувань? У такому стані багато хто падає на диван і несвідомо тягтися за солодощами, що загрожує розвитком ожиріння. Адже можна схуднути, тільки слухаючи музику, вважають англійські дослідники. Для цього достатньо підібрати її правильно.

Вчені Університету Де Монфор у Лестері (Великобританія) проаналізували, скільки закусок жінки з’їдали після прослуховування певних мелодій. Вони хотіли побачити, як музика допомагає зняти стрес. І для цього провели простий експеримент.

Виявилося, що жінки, слухаючи музику, яка викликала почуття гніву чи смутку, з’їдали половину кількості чипсів та солодощів у порівнянні з добровольцями, які не слухали її. А коли звучала спокійна мелодія, то з’їдали на третину менше нездорових закусок.

— Якщо ви відчуваєте стрес і турбуєтеся про те, що це може призвести до вживання великої кількості нездорової їжі, надягніть навушники та послухайте заспокійливу музику, — радить експерт з харчової поведінки доктор Хелен Култхард, цитує портал Poradnik Zdrowie.

Вона також зазначила, що це допоможе схуднути.

Вчені припускають, що такий позитивний ефект може бути пов’язаний із виділенням рівнем гормонів щастя, таких як дофамін та серотонін.

— Коли ми відчуваємо стрес, то несвідомо починаємо їсти. Адже їжа забезпечує дозу дофаміну та серотоніну, які змушують нас почуватися краще, — сказала співавтор дослідження, музичний психолог Аннеміке ван ден Тол.

І радить слухати улюблені мелодії, щоб уникнути небажаних перекусів. Це допоможе не лише знизити рівень стресу, а й бажання «заїсти» його. Адже музика може впливати на настрій, активувати центри задоволення у мозку та зняти напругу.

Результати дослідження було представлено на Британському фестивалі науки.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама