Вчені сказали, який м’ясний бульйон допомагає при застуді

«Випий трохи курячого бульйону, і швидше видужаєш», — чули багато хто від бабусь. Дослідники ще 40 років тому підтвердили: курячий суп може полегшити стан при застудних захворюваннях. Він очищає ніс та стимулює імунну систему.
Експерти стверджують: курячі супи корисніші, якщо в них більше нічого не додавати. При цьому пояснюють: аналогічну якість мають і бульйони на основі яловичини або іншого птаха.
Яловичий бульйон, завдяки вмісту CLA, карнітинової та тауринової кислот, сприяє зниженню ваги. М’ясо птиці (бажано без шкіри) є чудовим джерелом білка та вітамінів групи В.
Однак саме курячий бульйон через противірусний ефект скорочує час одужання. Це підтвердили дослідження спеціалістів Університетського медичного центру у Небрасці (США). Добровольці, які вживали відвар при застуді, краще переносили інфекцію і швидше одужували. Бульйон зігріває, допомагає позбутися залишкових виділень з бронхів та легень та покращує роботу слизової оболонки носа.