Яблучний оцет не слід споживати хворим на цукровий діабет: лікарі

Яблучний оцет не слід споживати хворим на цукровий діабет: лікарі

Дослідження показують, що натуральний яблучний оцет покращує обмін речовин, що може сприяти спалюванню жиру. Крім того, яблучний оцет стабілізує рівень цукру у крові. Це дозволяє організму не виробляти багато інсуліну, що зменшує ймовірність появи зайвої ваги. Завдяки цим якостям оцет допомагає схуднути.

У 2009 році вчені провели дослідження за участю 175 людей з ожирінням. Протягом трьох місяців вони приймали яблучний оцет і змогли схуднути.

Нещодавно фахівці провели експеримент за участю 39 осіб, які мали зайву вагу. Усіх їх поділили на дві групи. Учасники першої групи дотримувалися малокалорійної дієти з додаванням яблучного оцту, учасники другої — лише малокалорійної дієти. Через три місяці виявилося, що схудли всі респонденти. Але учасникам першої групи вдалося більше позбутися зайвої ваги.

Хоч яблучний оцет ефективний при схудненні, лікарі клініка Майо радять обережно використовувати його. У великих кількостях він може дратувати слизові оболонки горла або стравоходу. А у поєднанні з ліками, такими як інсулін, викликає зниження рівня кальцію в крові, що може спричинити остеопороз.

Також слід пам’ятати, що яблучний оцет уповільнює рух їжі зі шлунка, що викликає здуття живота та метеоризм. Тому він не підходить хворим на діабет, що страждають на гастропарез, при якому шлунок спорожняється повільно. А яблучний оцет може погіршити цей стан.

Як правильно пити яблучний оцет

  • Яблучний сік завжди розбавляйте водою. Його концентрація має перевищувати 1,5 ч. л. на 0,5 л води.

Важливо пам’ятати, що яблучний оцет не є універсальним засобом для схуднення, і його ефективність може змінюватись у різних людей. Крім того, перед початком будь-якої дієти або схуднення слід проконсультуватися з лікарем, особливо якщо є хронічні захворювання.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Лікування діареї в домашніх умовах
Чим лікувати діарею у дорослого в домашніх умовахЩ...
Діарея
Що таке діареяВиди діареїВід чого розвивається діа...
Реклама
6 небезпечних захворювань, які спричиняє погіршення лібідо у літніх чоловіків: вчені
З віком частота сексуальної активності знижується ...
4 побічні ефекти, які викликає приймання аспірину
Аспірин, або ацетилсаліцилова кислота (АСК), є одн...
Реклама