Як без хірургічного втручання зменшити варикозне розширення вен

Як без хірургічного втручання зменшити варикозне розширення вен

Варикозне розширення вен, або варикоз, — це стан, при якому вени стають збільшеними, вигнутими та часто викликають хворобливі симптоми. Цей стан зазвичай впливає на вени ніг, хоча може траплятися і в інших частинах тіла. Венозні клапани, які зазвичай допомагають крові повертатися до серця, можуть перестати функціонувати належним чином, що призводить до зворотного струму крові та розширення вен.

Причини появи варикозу

  • Генетична схильність;
  • тривала робота на ногах;
  • ожиріння.

Варикоз може бути усунений лише хірургічним шляхом. Однак існують домашні засоби, які можуть допомогти зменшити симптоми та уповільнити прогрес захворювання.

Фізична активність. Регулярні вправи на зміцнення м’язів ніг можуть покращити кровообіг та знизити тиск на вени. Ходьба, біг, плавання та йога можуть бути корисними у цьому відношенні.

Компресійні панчохи чинять тиск на ноги, що допомагає покращити кровообіг і зменшити набряки. Вони повинні носитися протягом усього дня і, по можливості, зніматися тільки на ніч.

Правильне харчування. Вживання їжі, багатої антиоксидантами насамперед фруктами та овочами, може допомогти зменшити запалення та покращити стан вен. Також варто уникати зайвого вживання солі, оскільки це може сприяти затримці рідини в організмі.

Легкий масаж ніг може покращити кровообіг та знизити набряки. Він повинен виконуватися легкими рухами у напрямку від стопи до верхньої частини стегна.

Намагайтеся довго не сидіти чи стояти. Це може погіршити кровообіг у ногах та посилити симптоми варикозу. Під час роботи, яка пов’язана з тривалим перебуванням в одній позі, рекомендується зробити перерви для розминки та розтяжки.

У разі серйозних симптомів, таких як сильні болі, кровотеча, запалення або виразки на шкірі в області вен, слід негайно звернутися до лікаря. Він призначить лікування, яке може містити як консервативні методи терапії, так і хірургічне втручання.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Діарея
Що таке діареяВиди діареїВід чого розвивається діа...
Молочниця у чоловіків
Що таке молочниця у чоловіківМолочниця у чоловіків...
Реклама
Крабові палички можуть спричинити розвиток ожиріння, гіпертонії та діабету
Основним компонентом крабових паличок є сурімі — ф...
Вчені назвали запахи, що викликають напад мігрені
Підвищена чутливість до запахів, або гіперосмія, м...
Реклама