Як без ліків швидко та ефективно вилікувати кашель

Як без ліків швидко та ефективно вилікувати кашель

Для лікування кашлю лікарі рекомендують пити багато теплої рідини. Це зволожує слизові оболонки та розріджує слиз, що полегшує відхаркування. Крім цього, якщо є сухий кашель, слід приймати відхаркувальні засоби. Якщо кашель супроводжується болем або лихоманкою, треба прийняти знеболювальні або жарознижувальні препарати, такі як парацетамол або ібупрофен. Вони допоможуть полегшити симптоми.

Деякі продукти також можуть покращити відходження мокротиння та її відходження з легень, що допомагає прискорити процес одужання. Тому не відмовляйтеся від них.

Гаряче молоко

Гаряче молоко змішайте з мінеральною водою у рівних пропорціях. Це допоможе заспокоїти роздратоване горло та покращити відходження мокротиння.

Молоко з медом (на 1 склянку — 1 ст. л) пом’якшує горло та верхні дихальні шляхи, що полегшує кашель. Ефект посилиться, якщо додати суміш 0,5 ч. л. харчової соди.

Інжир

Інжир промийте, додайте в молоко (1 плід — на 1,5 склянки), поставте на слабкий вогонь і дайте прокипіти під кришкою 30 хвилин. Після цього каструлю укутайте рушником, щоб інжир розпарився. Процідіть. Пийте відвар невеликими ковтками. Це допоможе розрідити мокротиння і вивести його з легенів.

Банани

Плоди бананів подрібніть блендером або пропустіть через сито. Потім додайте в гарячу воду з цукром (2 банани — на 1 склянку), після чого підігрійте. Цей рецепт допоможе позбутися сухого кашлю і вивести харкотиння.

Κориця

1 ст. л. теплого меду змішайте з 1/4 ч. л. кориці. Приймайте таку суміш 3–5 разів на день. Це прочистить носові ходи та допоможе при хронічному кашлі.

Аніс

Заваріть насіння анісу (15–20 г на 1 л води). Дайте настоятися, процідіть. Щогодини приймайте 30–50 мл відвару. Він допоможе розрідити мокротиння та сприяє його виходу з легенів.

Насіння анісу відоме своїми протикашльовими властивостями. Олія анісу, що міститься в насінні, допомагає розріджувати мокротиння, роблячи його менш в’язким і легко відхаркуваним. А саме насіння має експекторантні властивості, що допомагає стимулювати виведення слизу з дихальних шляхів.

Деякі дослідження показали, що аніс може мати протизапальні властивості. Це може пом’якшити подразнення у дихальних шляхах та зменшити кашель.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама