Як кір лікувати травами

Як кір лікувати травами

Найкраще допомагають шавлія та розмарин

Кір: збудник проженуть поліфеноли

Вчені вивчили велику кількість природних речовин та виділили два види, які можуть допомогти у боротьбі з кором. Це — шавлія та розмарин. Фахівці інфікували вірусом кору клітини, оброблені розчином шавлії та розмарину, і протягом 7 днів спостерігали за змінами, що відбуваються в них. Потім перевірили швидкість реплікації вірусу у всіх пробірках. Виявилося, що екстракт розмарину інгібує реплікацію вірусу кору, причому його дія тим сильніша, чим вища його концентрація і тим нижча концентрація вірусу.

Противірусні властивості трав пов’язані з присутністю поліфенолів, таких як карнозинова та розмаринова кислоти. Остання у великій кількості міститься у розмарині. Крім того, він містить інші мікроелементи, які можуть призупинити небезпечний вірус РНК. Це означає, що поліфеноли можуть допомогти інгібувати реплікацію вірусу не тільки кору, але й інших захворювань.

Чому кір любить відвари

Хворому, особливо дітині, необхідно забезпечити постільний режим та давати пити якнайбільше. Адже внаслідок блювоти організм зневоднюється. Трав’яні чаї — чудовий спосіб зрошення організму. Але лікарі попереджають, що шавлія може викликати алергію, а також інші побічні реакції, як тахікардію, шум у вухах, блювоту, судому. Тому фахівці радять частіше використовувати розмарин.

Для дорослих: 2–4 г розмарину заваріть у 150 мл води. Приймайте відвар тричі на день.

Для дітей: до 4 років давайте 2 ч. л. відвару тричі на день. Від 4 до 7 років — по 1 ст. л. тричі на день. Дітям старшого віку — по 2 ст. л. тричі на день.

Крім того, можна додати кілька крапель олії розмарину в дифузор або олійний камін. Ефірні олії також цілюще вплинуть протягом всієї хвороби.

Читайте також: Кір

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама