Як кір лікувати травами

Як кір лікувати травами

Найкраще допомагають шавлія та розмарин

Кір: збудник проженуть поліфеноли

Вчені вивчили велику кількість природних речовин та виділили два види, які можуть допомогти у боротьбі з кором. Це — шавлія та розмарин. Фахівці інфікували вірусом кору клітини, оброблені розчином шавлії та розмарину, і протягом 7 днів спостерігали за змінами, що відбуваються в них. Потім перевірили швидкість реплікації вірусу у всіх пробірках. Виявилося, що екстракт розмарину інгібує реплікацію вірусу кору, причому його дія тим сильніша, чим вища його концентрація і тим нижча концентрація вірусу.

Противірусні властивості трав пов’язані з присутністю поліфенолів, таких як карнозинова та розмаринова кислоти. Остання у великій кількості міститься у розмарині. Крім того, він містить інші мікроелементи, які можуть призупинити небезпечний вірус РНК. Це означає, що поліфеноли можуть допомогти інгібувати реплікацію вірусу не тільки кору, але й інших захворювань.

Чому кір любить відвари

Хворому, особливо дітині, необхідно забезпечити постільний режим та давати пити якнайбільше. Адже внаслідок блювоти організм зневоднюється. Трав’яні чаї — чудовий спосіб зрошення організму. Але лікарі попереджають, що шавлія може викликати алергію, а також інші побічні реакції, як тахікардію, шум у вухах, блювоту, судому. Тому фахівці радять частіше використовувати розмарин.

Для дорослих: 2–4 г розмарину заваріть у 150 мл води. Приймайте відвар тричі на день.

Для дітей: до 4 років давайте 2 ч. л. відвару тричі на день. Від 4 до 7 років — по 1 ст. л. тричі на день. Дітям старшого віку — по 2 ст. л. тричі на день.

Крім того, можна додати кілька крапель олії розмарину в дифузор або олійний камін. Ефірні олії також цілюще вплинуть протягом всієї хвороби.

Читайте також: Кір

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Ці продукти можна їсти пізньою вечерею без шкоди для фігури
Дієтологи стверджують: вечеря має бути збалансован...
Відсутність деяких зубів підвищує рівень глюкози в крові на 2% у хворих на діабет ІІ типу: вчені
Пережовування їжі допомагає зменшити навантаження ...
Реклама