Як приготувати вівсяне печиво без вершкового масла, молока та яєць: рецепт

Для цього дієтичного десерту знадобляться вівсяна окара, яблуко, волоські горіхи та родзинки
Приготувати таке печиво під силу навіть господині, що починає. Адже для нього не потрібно молоко, вершкове масло та яйця. Потрібна лише вівсяна окара, яка залишається після приготування напою з вівсяних пластівців. Її можна замінити звичайною вівсяною кашею. Насолоду печінкою додасть яблуко, а пікантність — волоські горіхи та родзинки.
Як приготувати вівсяне печиво
На 16–18 порцій: 130 г вівсяної окари або вівсяної каші, 130 г борошна, 25 г родзинок, 20 г волоських горіхів, 2 ст. л. кокосової олії, 1 велике яблуко, 1 ч. л. сухих дріжджів, кориця — на смак
1. Яблуко почистьте і натріть на дрібній тертці, щоб вийшло яблучне пюре. Перемішайте його з вівсяною окарою, потім додайте корицю, кокосове масло та борошно. Ще раз перемішайте.
2. Всипте сухі дріжджі. Додайте подрібнені волоські горіхи та замісіть м’яке тісто.
3. За допомогою двох ложок формуйте печива і викладайте їх на підготовлений лист. Випікати при 180°C до золотистого кольору.
4. Коли печиво буде готове, не діставайте їх відразу з духовки, а дайте постояти ще 15 хвилин. Тому, що у печивах немає цукру, вони будуть м’якими та їх можна поламати.
Порада
- На смак можна додати підсолоджувач, інший фрукт чи спеції, а кокосову олію замінити на іншу рослинну.
Читайте також: Як за 15 хвилин приготувати Нутеллу без консервантів та ароматизаторів: рецепт