Як вдома захистити себе від застуди

Як вдома захистити себе від застуди

Вважається, що температура в житлових приміщеннях взимку повинна змінюватись в межах від +18°C до +21°C. Однак у багатьох квартирах вона часом не сягає низького кордону. Чи небезпечно це для організму?

— Зниження температури особливо позначається на серцево-судинній системі: організм реагує підвищенням артеріального тиску, що може викликати напад гіпертонії, та частотою серцевих скорочень. Доведено, що постійне проживання у прохолодних приміщеннях узимку сприяє збільшенню захворювань. Але зменшення температури повітря лише на один-два градуси є ідеальним для здоров’я, — розповідає професор лікарні Галеацці Сант-Амброджо (Італія) Фабріціо Прельяско, цитує портал Green Me.

На думку експерта, найбільш уразливі люди похилого віку. Адже з віком система терморегуляції погіршується: саме тому багато людей похилого віку скаржаться на холод. Саме вони, не усвідомлюючи цього, можуть бути схильні до переохолодження.

Як захистити себе від застуди та грипу

Вдягайтесь тепліше. Толстовка чи домашній костюм допоможуть пережити холодні дні.

Правильно харчуйтесь. Споживайте п’ять порцій фруктів та овочів, їжте гарячі страви, які допоможуть почуватися тепліше.

Зволожуйте повітря. Використовуйте для цього спеціальні зволожувачі повітря або розмістіть поверх радіаторів ємності з водою. Вологість у квартирі має становити 50–60%. Сухе повітря може спровокувати розвиток інфекцій, що особливо небезпечно для тих, хто страждає на хронічний бронхіт.

Вакцинуйтесь від грипу, а також зробіть бустерну дозу проти COVID-19. Ці щеплення допоможуть зберегти в організмі антитіла та протистояти вірусам.

Рівень комфорту індивідуальний, і переваги можуть відрізнятися. Також слід зважати на аспекти енергозбереження, такі як утеплення житла, правильне використання опалювальних систем тощо.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама