Як за допомогою яєчної шкаралупи зміцнити кістки безпечно для здоров’я

Як за допомогою яєчної шкаралупи зміцнити кістки безпечно для здоров'я

Яєчна шкаралупа може бути забруднена бактеріями, такими як сальмонела, тому використовувати її потрібно дуже обережно

Знижує ризик розвитку остеопорозу

Шкаралупа яєць є концентратом кальцію: тільки в одному її грамі міститься близько 40 мікрограмів цієї неоціненної речовини. Навіть половини яєчної шкаралупи достатньо для задоволення добової потреби в кальції для дорослої людини (1 мк).

Крім цього, яєчна шкаралупа також містить інші мінерали, які допомагають зміцнити кістки. Це — стронцій, фторид, магній і селен. Все це допомагає знизити ризик розвитку остеопорозу та схильність до травматизму.

Згідно з проведеними дослідженнями, в яких взяли участь жінки у постменопаузі, порошок яєчної шкаралупи покращує мінеральну щільність кісткової тканини у шиї та є більш ефективним засобом, ніж харчові добавки.

Ще одну перевагу має «мембрана» яєчної шкаралупи — плівочка, яка розташована між твердою оболонкою яйця і рідкою частиною, що міститься у ньому. Вона складається здебільшого з білків у вигляді колагену і завдяки цьому особливо корисна для суглобів.

Забруднена бактеріями та токсинами

Однак існують ризики при споживанні яєчної шкаралупи. Вона може бути забруднена бактеріями, такими як сальмонела. Також у шкаралупі яєць можуть бути токсичні метали: свинець, алюміній, кадмій та ртуть. І, нарешті, при ковтанні її дрібні фрагменти можуть зашкодити горло та стравохід. Уникнути таких прикрощів можна, якщо правильно споживати яєчну шкаралупу.

Як правильно споживати яєчну шкаралупу:

  • Попередньо відваріть шкаралупу: це уб’є бактерії та захистить від можливого зараження сальмонелою;
  • після варіння дайте шкаралупі добре висохнути на повітрі, щоб на ній не утворилися грибок та пліснява;
  • дрібно подрібнити шкаралупу сухих яєць за допомогою блендера. Отриманий порошок зберігайте у скляній місткості з герметичним ущільненням;
  • додайте порошок яєчної шкаралупи в панірувальні сухарі або борошно під час приготування;
  •  ¼ ч. л. порошку яєчної шкаралупи розчиніть у склянці води. Випивайте щодня.
Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Вчені ідентифікували молекули, що викликають розвиток раку
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я...
Дієтологи назвали продукти, які слід виключити з раціону для покращення роботи кишківника
Згідно зі статистикою, запорами страждають близько...
Реклама