Як за станом шкіри діагностувати рак підшлункової залози

Як за станом шкіри діагностувати рак підшлункової залози

Рак підшлункової залози — це злоякісне новоутворення, яке розвивається у тканинах підшлункової залози. Він проявляється різними симптомами: болем у верхній частині живота або в спині, втратою апетиту, жовтяничністю шкіри та білків очей, втратою ваги, нудотою, блюванням тощо. Ці симптоми можуть бути пов’язані з метастазами до інших органів. Однак задовго до того, як це захворювання перейде у тяжку стадію, можна діагностувати його за станом шкіри.

1. Свербіж шкіри

Сверблячка шкіри пов’язана з жовтяницею, яка виникає, коли ракові ураження поширюються на підшлункову залозу. Як правило, сверблячка з’являється на руках, але може бути й на животі. Хронічний свербіж, який триває кілька тижнів, може бути першою ознакою розвитку раку.

2. Пухирі, ерозія, висип

У хворого на тілі можуть з’явитися пухирі, висипання та імпетиго, що дозволяє діагностувати рак підшлункової залози на ранній стадії. Іноді пухирі та ерозії з’являються у роті хворого. Вони можуть супроводжуватися почервонінням язика та ясен.

3. Запалення жирової тканини

Запалення жирової клітини, або паннікуліт, утворюється внаслідок некрозу жирових клітин. Запалення виникає у тканинах під шкірою, але може проявитися у вигляді болючих щільних вузлів, діаметром від 1 до 10 см. Паннікуліт може супроводжуватися м’язовими болями.

4. Синюшний відтінок

Ретикулярний ціаноз спричиняє синюшний відтінок шкіри. Він виникає внаслідок недостатнього постачання киснем шкірних покривів, що свідчить про проблеми крові та серцево-судинної системи.

Крім того, захворювання може викликати інтенсивні болі в спині, дискомфорт у шлунку, анорексію, схуднення та слабкість.

Діагностика раку підшлункової залози включає різні медичні обстеження, такі як загальний аналіз крові, біохімічні аналізи, УЗД, КТ, МРТ, пункція підшлункової залози та інші. Лікування може включати хірургічне видалення пухлини, хіміотерапію, променеву терапію, імунотерапію та інші методи, які можуть застосовуватись залежно від стадії та характеристик раку підшлункової залози.

Реклама
Свині вирощуватимуть органи для трансплантології
Химерна технологія включає інтеграцію людських сто...
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама