Чому при подагрі від цукру слід відмовитись

Чому при подагрі від цукру слід відмовитись

А фруктоза викликає підвищений ризик цього запалення

Подагра: що їсти не можна

Подагра — це артритний стан, викликаний відкладенням кристалів, які складаються з урату мононатрію, а також супроводжується сильними нападами болю і запалення, що повторюються.

Одним з основних факторів ризику подагри є гіперурикемія, або високий рівень сечової кислоти у крові. Сечова кислота є кінцевим продуктом розпаду пурину, а пурини отримують переважно з червоного м’яса. Солодощі теж під забороною, адже вони провокують розвиток ожиріння, діабету ІІ типу та серцево-судинних захворювань. Однак особливо небезпечна при подагрі фруктоза.

Чому подагра не любить фруктозу   

Фруктоза, що міститься в яблуках, грушах та інших фруктах, є натуральним цукром. При її розщепленні до організму надходять пурини, які сприяють утворенню сечової кислоти. Тому медики радять хворим, які страждають на подагру, обмежити кількість натуральних фруктових соків. А згідно з дослідженнями вчених у 2010 році, ризик подагри у жінок, які щодня п’ють апельсиновий сік, на 41% вищий, ніж у тих, хто споживає його рідко. Тому медики наполегливо радять таким пацієнтам відмовитися не тільки від продуктів, що містять цукор, але також і натуральних соків, і меду.

Читайте також: Подагра

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Гастрит із підвищеною кислотністю
Причини розвитку гастриту з підвищеною кислотністю...
Діарея: психосоматика
Діарея при тривожному розладіПсихогенна діарея — с...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама