Як приготувати лікувальну каву з кардамоном для онкологічних хворих
Кардамон широко використовується в кулінарії та медицині завдяки своїм численним корисним властивостям. Ця спеція з лимонно-імбірним смаком покращує травлення, зміцнює імунітет та здоров’я серця, перешкоджає розвитку запальних процесів. Згідно з дослідженням вчених із Флоридського університету A&M (США), кардамон може допомогти навіть при лікуванні раку молочної залози ІІІ ступеня.
— Кардамон може покращити терапію при раку і при цьому, на відміну від хімієтерапевтичних агентів, не має побічних ефектів, — сказала доцент університету Патрісія Мендонка, цитує портал Poradnik Zdrowie.
За словами експерта, речовини, що містяться в кардамоні, не тільки мають протиракову дію. Вони покращують стійкість до сезонних інфекцій та підтримують протизапальне лікування верхніх дихальних шляхів завдяки своїм противірусним та антибактеріальним властивостям.
Крім того, кардамон цілюще впливає на травну систему та підтримує вироблення травних соків. Його використовують при лікуванні розладу та виразки шлунка.
Способи приготування кави з кардамоном
- У турці змішайте мелену каву та кишеню. Заваріть. Цей спосіб дозволить відчути аромат та смак кардамону.
- При заварюванні кави в краплинній кавоварці додайте до меленої кави кардамон.
- Можна використовувати кардамоновий сироп, який слід додати до завареної кави.
Кожен із цих способів має свої особливості, та вибір залежить від особистих переваг.