Курячі яйця підвищують ризик розвитку діабету ІІ типу на 13%: дослідження

Курячі яйця підвищують ризик розвитку діабету ІІ типу на 13%: дослідження

Яйця містять високоякісний білок і можуть бути частиною здорового раціону для людей із діабетом ІІ типу. Однак важливо враховувати кількість яєць і контролювати загальний рівень холестерину в раціоні. Нові дослідження показують, що холестерин, споживаний з їжею, у людей з цукровим діабетом може спричинити підвищений ризик появи серцево-судинних захворювань.

Вчені Університету Альберти (Канада) проаналізували шість досліджень щодо зв’язку між споживанням яєць та розвитком серцево-судинних захворювань для пацієнтів на діабет ІІ типу або переддіабет. Як виявилося, споживання від 6 до 12 яєць на тиждень за дотримання дієти не підвищувало ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Такого висновку схиляються вчені Сіднейського університету (Австралії). Проведені ними дослідження показали, що дієта з високим вмістом яєць не впливає на кардіометаболічні фактори ризику.

Німецькі дієтологі також упевнені, що споживання 12 яєць на тиждень не було пов’язане зі зміною ваги, підвищенням рівня холестерину чи цукру в крові.

Однак їхню думку спростовує дослідження, опубліковане в журналі British Journal of Nutrition. Воно показало, що високе споживання яєць (понад 7 яєць на тиждень) пов’язане зі збільшенням ризику розвитку діабету ІІ типу на 13%. Інші фактори, такі як загальний спосіб життя та дієта в цілому, також можуть відігравати роль.

Що стосується методу приготування яєць, то варені яйця вважаються більш здоровим варіантом, ніж яєчня. При жарінні яєць у вершковому маслі може відбуватися окислення жирів, що може призвести до утворення шкідливих сполук. У той час, як варені яйця зберігають свої поживні властивості та не додають додаткових жирів.

Реклама
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
Реклама
Молочниця на губах
Причини молочниці на губахСимптоми молочниці на гу...
Молочниця на яснах
ПричиниСимптомиЛікуванняПоширені питанняМолочн...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама