Курячі яйця підвищують ризик розвитку діабету ІІ типу на 13%: дослідження

Курячі яйця підвищують ризик розвитку діабету ІІ типу на 13%: дослідження

Яйця містять високоякісний білок і можуть бути частиною здорового раціону для людей із діабетом ІІ типу. Однак важливо враховувати кількість яєць і контролювати загальний рівень холестерину в раціоні. Нові дослідження показують, що холестерин, споживаний з їжею, у людей з цукровим діабетом може спричинити підвищений ризик появи серцево-судинних захворювань.

Вчені Університету Альберти (Канада) проаналізували шість досліджень щодо зв’язку між споживанням яєць та розвитком серцево-судинних захворювань для пацієнтів на діабет ІІ типу або переддіабет. Як виявилося, споживання від 6 до 12 яєць на тиждень за дотримання дієти не підвищувало ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Такого висновку схиляються вчені Сіднейського університету (Австралії). Проведені ними дослідження показали, що дієта з високим вмістом яєць не впливає на кардіометаболічні фактори ризику.

Німецькі дієтологі також упевнені, що споживання 12 яєць на тиждень не було пов’язане зі зміною ваги, підвищенням рівня холестерину чи цукру в крові.

Однак їхню думку спростовує дослідження, опубліковане в журналі British Journal of Nutrition. Воно показало, що високе споживання яєць (понад 7 яєць на тиждень) пов’язане зі збільшенням ризику розвитку діабету ІІ типу на 13%. Інші фактори, такі як загальний спосіб життя та дієта в цілому, також можуть відігравати роль.

Що стосується методу приготування яєць, то варені яйця вважаються більш здоровим варіантом, ніж яєчня. При жарінні яєць у вершковому маслі може відбуватися окислення жирів, що може призвести до утворення шкідливих сполук. У той час, як варені яйця зберігають свої поживні властивості та не додають додаткових жирів.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама